Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
01.09.2014 01:16:28
Deli članek:

Zdovca zbudil Omić

Selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc je tudi po drugi tekmi in zmagi nad Mehiko čestital svojim varovancem.

"Spet so igralci odigrali dobro tekmo. Na dvoboju z Litvo smo videli zelo dobro Mehiko, kar je bilo dobro za nas, saj smo se zato še toliko bolje pripravili nanje, koncentracija pri igralcih je bila večja. S to zmago smo zelo blizu uvrstitvi v Barcelono, še naprej pa gremo tekmo po tekmo," je dejal Zdovc, ki je priznal, da je pričakoval precej težjo tekmo.

"Res sem se zelo bal te tekme. Imajo dobre igralce na vseh položajih. Odprli smo jo sanjsko, sploh Zoran. Po drugem prekršku je bilo vprašanje, ali ga dati ven ali ne. Po mojih izkušnjah je še vedno boljše igralca potegniti iz igre. Potem smo defenzivno padli, Lorbek je tudi postal utrujen in malo smo se lovili. Nismo delali pametnih prekrškov nad Ayonom. Nikakor ne uspem prepričati naših centrov, da takoj naredijo prekršek, ker nismo bili v bonusu. Vseeno nam je uspelo do polčasa spet narediti razliko, potem pa smo morali okrepiti obrambo, ta je bila bolj agresivna. Noter smo dali Eda Murića z nalogo, da ustavi Cruza, svoj posel je dobro opravil. Zoran in Goran sta tako ali tako bila v visokem ritmu, s trojkama Balažića pa smo prelomili tekmo," je bil izčrpen selektor.

Mimo predstave Zorana Dragića nismo mogli. "Bil je perfekten. Že dolgo nisem videl česa podobnega. Zelo sem vesel zanj, saj je igral odlično v obrambi, to mu je prineslo tudi dober napad. Pa še nekaj je, po dveh prekrških je bil skoraj pol ure izven igre, pa je na parket spet prišel z enako energijo in nadaljeval v enakem ritmu, kar je izredno težko. Upam, da bo imel še kakšno takšno tekmo, potem je meni zelo lahko biti trener."

Težje mu je bilo pred njo: "Ta ritem tekem je za trenerja malo težji, saj delaš celo noč. Pred tekmo z Mehiko sem bil kar utrujen, a me je, hvala bogu, Omić z nekaj neumnostmi že pred njenim začetkom zbudil," se je zasmejal Zdovc.