Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
31.08.2014 09:05:47
Deli članek:

Igramo s Slovenijo, ne z Dragićem

vszi

Drugi tekmec slovenske reprezentance Mehika ima v svojih vrstah dva košarkarja iz lige NBA, Jorgeja Gutierreza (Brooklyn) in Gustava Ayona (Atlanta).

Branilec Gutierrez se veseli dvoboja s Slovenci. "Imajo zelo dobro ekipo, z odličnimi branilci," je dejal po dvoboju z Litvo, na katerem je dosegel 13 točk. Kako nameravate ustaviti Gorana Dragića, je bilo vprašanje slovenske sedme sile. "Košarka je ekipna igra. Igrali bomo s Slovenijo, ne z Goranom Dragićem. Pripravili se bomo in videli, kaj lahko naredimo," je odgovoril Gutierrez.

O tem, s kakšno taktiko se lotiti Slovenije, ni želel preveč razpredati. "Evropske ekipe so zelo dobre. Imajo odlične posameznike, natančno izvajajo svoje sisteme. A mi se moramo osredotočiti na svojo igro, pokazati tak obraz kot z Litvo. Taktike ne smemo prilagajati Sloveniji, ampak igrati tako, kot igramo že dve leti. Dobro nam gre in enako moramo delati v nedeljo," je še povedal Gutierrez.

Zelo kratek je bil tudi Gustavo Ayon. "Slovenija je zelo dobra ekipa, a mi se moramo osredotočiti na nas, ne na nasprotno ekipo," je dejal najboljši mehiški košarkar.