Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
30.08.2014 21:16:58
Deli članek:

Domen Lorbek: Razbili smo jih s trojkami in prodori

Domen Lorbek je bil za Goranom Dragićem drugi najboljši strelec slovenske reprezentance na tekmi z Avstralijo.

Po zmagi je dobre volje stopil pred sedmo silo. "V pravem trenutku smo bili pravi. Edina slaba stvar danes je bil konec druge in začetek tretje četrtine, ostalo pa je bilo fenomenalno. Tudi centri so naredili izjemen posel. Uroš Slokar je z bolečino v vratu pokazal, da se marsikaj da, če se hoče. Blažič je odigral odlično. Razbili smo jih predvsem s trojkami in s prodori," je povedal v enem mahu.

Če je Jure Zdovc te dni govoril o pomanjkaju energije pri igralcih, temu tokrat nikakor ni bilo tako. "Ko zaigra himna, ko se začne svetovno prvenstvo, je to nekaj povsem drugega. Veliko je adrenalina, enostavno ne moreš drugače, kot da daš vse od sebe. Tu so bili tudi navijači," je razložil, zakaj je bilo na uvodnem srečanju prvenstva drugače.

Slovenija je že v uvodu tekme prevzeli vajeti igre. "V prvi četrtini je bil met prava bomba, nismo mogli zgrešiti. To je dobro, da smo sproščeni, da 'leti' z vseh strani. Je pa res, da je tu velik faktor in pravi motor Goran Dragić, ki prebija z vseh strani in nam deli žoge," je dejal Lorbek in se nato obrnil k tekmi z Mehiko. "Današnja zmaga ne bo nič štela, če jutri ne premagamo Mehike. O njih sicer še nismo govorili, gremo tekmo po tekmo. Avstralija je bila najbolj pomembna."

Kljub temu, da tekmecev ne pozna, pa ve, kaj bo odločilo tekmo. "Ključna bo spet obramba, brez nje ne gre, kar se je videlo danes ob koncu druge in začetku tretje četrtine. Važna bo tudi sproščenost, ki jo zdaj imamo. Na 'perimetru' smo vsi nevarni strelci, smo prodorni, k temu moramo stremeti," je zaključil Slovenec z največjo minutažo na uvodni tekmi, igral je več kot 32 minut.