Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
22.10.2024 11:40:26
Deli članek:

Kam sodijo Dončićevi Mavsi? O vseh ekipah lige NBA na enem mestu Plus

Profimedia

Podroben pregled nove sezone lige NBA.

Odštevanja je konec, v noči na sredo po slovenskem času se bo začela 79. sezona lige NBA. Uvodna noč prinaša dva dvoboja. Le dva, a ta dva zelo odmevna. Kot ponavadi bodo sezono odprli v velikem slogu. Prvaki iz Bostona se bodo pomerili z New Yorkom, kar bi lahko označili kot derbi vzhodne konference. Nekaj ur kasneje pa bodo oči uprte v Los Angeles. V tamkajšnji Crypto.com Areni bi se lahko pisala zgodovina. Na tekmi med Lakersi in Timberwolvesi bi se namreč lahko zgodilo, da bosta prvič v zgodovini lige skupaj zaigrala oče in sin. Govora je seveda o LeBronu in Bronnyju Jamesu.

Vsi navijači Luke Dončića in Dallasa bodo po drugi strani morali počakati še nekaj dni. Mavericksi bodo prvič na delu v noči na petek, za uvod pa jih čaka bitka za Teksas. Dallas Mavericks proti San Antonio Spurs, Luka Dončić proti Victorju Wembanyami. Po bitki za Teksas sledi pot v Phoenix in v noči na nedeljo obračun s starimi znanci Sunsi.

Na power rankings, ki so jih na predvečer sezone objavili na spletni strani lige, Mavsi zasedajo sedmo mesto. Pred njimi so poleg branilcev naslova iz Bostona, ki v sezono vstopajo kot glavni favoriti, še Oklahoma City Thunder, New York Knicks, Minnesota Timberwolves, Denver Nuggets in Phoenix Suns. »Branilci naslova v zahodni konferenci so naredili nekaj sprememb  zamenjali so Josha Greena in Derricka Jonesa Jr. za Najija Marshalla in Klaya Thompsona – kar jih bo morda izboljšalo ali pa tudi ne,« so zapisali pri ligi. Na papirju se Mavsi zdijo močnejši, toda saj veste – papir je eno, igrišče pa nekaj drugega.

DALLASOVIH PRVIH PET

Dallas – San Antonio (petek, 1.30)

Phoenix – Dallas (nedelja, 3.00)

Dallas – Utah (torek, 1.30)

Minnesota – Dallas (30. oktober, 0.30)

Dallas – Houston (1. november, 1.30)

V pripravljalnem obdobju so dobili le eno od štirih tekem, a je v isti sapi potrebno dodati, da so igrali brez Luke Dončića in da Klay Thompson še ni nastavil merilnih naprav. Prav v slednjega, ki je še nedolgo tega veljal za enega najboljših ostrostrelcev, bo na začetku sezone uprtih največ oči. Če bo ujel ritem in naravnal roko, bo napad Mavsov dobil novo dimenzijo in bo vse skupaj zelo težko zaustaviti. Ob tem se sicer poraja vprašanje, kako bodo Mavsi igrali v obrambi, ko bodo skupaj na igrišču Dončić, Irving in Thompson. Zanimivo bo denimo že videti, kdo bo pokrival Bradleyja Beala in Devina Bookerja na začetku nedeljske tekme v Phoenixu.

Kakorkoli že, podali smo se na sprehod od Atlantika do Pacifika. V nadaljevanju vam ponujamo kratek pregled krvne slike vsake izmed 30 ekip v ligi in napovedi njihovih možnostih v prihajajoči sezoni. A napovedi so dandanes, ko je liga precej izenačena, zelo nehvaležne. Edina stvar, ki je predvidljiva v trenutnem obdobju lige NBA, je njena – nepredvidljivost.

VZHODNA KONFERENCA