Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.10.2024 11:45:22
Deli članek:

Drama Teletovića v BiH: Bežal pred smrtjo, poplave hudo prizadele tudi njega

Profimedia

Na poplavljenih območjih v Bosni in Hercegovini še naprej vlada kaos, oblasti preštevajo mrtve, smrti pa se je komaj izognil nekdanji košarkarski as Mirza Teletović.

V Bosni in Hercegovini je danes dan žalovanja zaradi katastrofalnih poplav in zemeljskih plazov, ki so minuli teden prizadeli del države. Življenje je izgubilo okoli 20 ljudi, več jih še pogrešajo.

Poplave in zemeljski plazovi, ki so jih v noči s četrtka na petek povzročile obilne padavine, so najbolj prizadeli pet občin med Mostarjem in Sarajevom - Jablanico, Konjic, Fojnico, Kreševo in Kiseljak.

Največ žrtev so do zdaj potrdili v Jablanici, kar 16, v njeni bližini pa je smrti v oči zrl tudi nekdanji košarkarski as Mirza Teletović. Slednji je pred kratkim na reki Čvrsnici zagnal manjšo hidroelektrarno, ki pa ni bila narejena za takšen pretok vode, kot se je zgodil pred dnevi.

Nekdanji član lige NBA je prihitel na prizorišče, da bi odprl zapornice in omogočil večji pretok vode, s tem pa močn oogrozil svoje življenje. Voda se je hitro dvigovala, ko se je vračal proti domu, pa mu je pot presekal zemeljski plaz. Ker se ni mogel vrniti po isti poti, je zapustil vozilo in se odpravil peš čez hrib in blato, da bi rešil svoje življenje. Kot je razkril eden njegovih prijateljev, je na koncu odnesel brez praske, zato pa je v poplavah utrpel ogromno materialno škodo.