magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ku
ku
0 09.06.2024 19:23:16

Pred drugo tekmo finala lige NBA se kuha! V taboru Dallasa dregnili glavnega zvezdnika Celticsov!

Profimedia
V noči na ponedeljek bo dvorana TD Garden v Bostonu gostila drugo tekmo velikega finala lige NBA. Celticsi so na prvi z odlično predstavo odpihnili Dallas Maverickse, a Luka Dončić in druščina nikakor niso rekli nazadnje. O tem priča že dejstvo, da je Dallas v dve seriji letošnje končnice vstopil s porazom.

V teksaškem taboru se kljub temu zavedajo, da je pred njimi izjemno zahtevna naloga, strateg Mavericksov Jason Kidd pa je pred drugo tekmo vsaj del pozornosti - izkušeno in premeteno - obrnil na glavne zvezdnike nasprotne ekipe. "Jaylen (Brown op.p.) je njihov najboljši igralec. V obrambi je po celotnem igrišču sledil Luki, prihajal je do prostih metov in počel vse, kar počne najboljši igralec v ekipi. Tako v napadu kot v obrambi. To počne že skozi celotno končnico," je na novinarski konferenci dejal trener Dallasa, presenetil prisotne novinarje, s tem pa poskrbel, da je v ospredju pogovorov pred drugo tekmo 'kemija' v taboru Bostona.


"Brez Browna ne bi bili tukaj, kjer smo. In enako lahko rečemo še za marsikoga. Vsi smo odigrali svojo vlogo, da smo prišli do sem, razumljivo pa je, da želijo ljudje med nami ustvariti določen razdor. Najbrž je to pametna stvar, če si naš nasprotnik. Ampak v tem položaju smo že več let in vajeni smo podobnih komentarjev. To ni naš prvi 'rodeo'," je ostal zbran Jayson Tatum, ki je bil glavna tarča Kiddovih miselnih igric.

Miren (vsaj navzven) je ostal tudi Brown. "Osredotočeni smo izključno na naše naloge in na naš cilj. Na naši poti smo morali vsi prispevati svoje, Jayson (Tatum op.p.) igra na najvišji ravni, zato ga cenim in spoštujem. Na tej točki je vsak pripravljen narediti vse, da pride do cilja, a ne smemo dovoliti, da bi nam dražljaji iz okolice prišli do živega," pravi Brown, ki v letošnji končnici v povprečju dosega 24,8 točke na tekmo.

Članki iz rubrike