stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 05.01.2024 07:09:11

Noooorooooo! Jokić je šokiral svet, glejte, s kakšnim metom je odločil tekmo! (video)

Profimedia
Izjemna zmaga Denverja, ki jo je z zadnjim metom priigral Nikola Jokić.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta se zmag ponoči veselili ekipi Milwaukee Bucks in Denver Nuggets. Prvi so na krilih Giannisa Antetokounmpa ugnali San Antonio Spurs z razpoloženim Victorjem Wembanyamo s 125:121. Denver je bil po zaslugi odlične zadnje četrtine in odločilne trojke Nikole Jokića boljši od Golden State Warriors s 130:127.

Milwaukee je dosegel 25. zmago v sezoni, kar je ob desetih porazih dovolj za drugo mesto vzhodne konference za Bostonom (26-7). Dvoboj proti Spurs v Teksasu je bil zanimiv tudi zaradi prvega medsebojnega obračuna med obema prvima zvezdnikoma ekip.

Tega je točkovno dobil Antetokounmpo, ki je dosegel 44 točk, 14 skokov in sedem podaj. Iz igre je zadel 19 od 28 metov. Francoski novinec v dresu Spurs pa je na svoj 20. rojstni dan dvoboj sklenil s 27 točkami, devetimi skoki ter petimi blokadami. Igral je 26 minut.

"Victor bo izjemno dober igralec, le zdrav mora ostati. Igra na pravi način, želi zmagovati. Takšnega igralca, kot je on, še nisem videl. Pravijo, da je visok 222, 224, 227 cm, zagotovo ni visok zgolj 222 cm. Kdor je to dejal, laže. Mogoče ste vi že videli kaj takega, sam pa temu nisem bil priča. Zanj je meja nebo," je Francoza pohvalil Antetokounmpo.

Wembanyama je prav tako kot Grk po dvoboju stopil pred predstavnike medijev. "Gledal sem ga kot mlad fant, je eden najboljših igralcev na svetu. To mi kot tekmovalcu na igrišču daje dodatno motivacijo. Želim se spopasti z vsemi najboljšimi. To je bil izjemen dvoboj," je dejal 20-letnik, ki je eno od petih blokad podelil tudi Antetokounmpu.

Ta se je na koncu vseeno veselil zmage, Spurs pa so z izkupičkom 5-29 še naprej zadnji na zahodu.

Nekoliko bližje vrhu zahodne konference so košarkarji Denverja, ki so dosegli 25. zmago in so ob 11 porazih trenutno tretji za Minnesoto (24-9) in Oklahomo (23-10).

Prvaki lige NBA so se v zadnji četrtini izvlekli proti bojevnikom. Ti so vodili še s 123:108, nato pa se je najprej z delnim izidom 10:0 Denver vrnil v dvoboj in ga na koncu po trojki od table Jokića ob zvoku sirene z več kot deset metrov tudi dobil.

Na vprašanje, ali je nameraval zadeti od table, je srbski center, dvakratni MVP lige NBA, v svojem slogu odvrnil: "Žoga je šla skozi obroč, vesel sem."

Jokić je dvoboj končal s 34 točkami, zgrešil je le tri od 16 metov iz igre. V statistiko je vpisal še devet skokov in deset podaj. Dobro sta soigralca dopolnila še Aaron Gordon s 30 točkami in devetimi skoki ter Jamal Murray s 25 točkami. Pri Golden Statu je Stephen Curry dosegel 30 točk.

V noči na soboto naslednji obračun čaka košarkarje Dallas Mavericks proti Portland Trail Blazers. Igral bo tudi slovenski as Mavericks Luka Dončić, ki je v glasovanju za tekmo All Star prejel največje število glasov med branilci na zahodu.

Značke: nikola-jokić, denver

Članki iz rubrike