stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
0 26.12.2023 01:38:37

Po polomiji v Zadru okrepitev! Prvi Hrvat v Partizanu od razpada države

Profimedia
Partizan je pred dnevi v Zadru še četrtič izgubil v ligi ABA, v nadaljevanju sezone pa mu bo pomagal – hrvaški reprezentant.

Črno-beli so v tej sezoni v regionalni ligi položili orožje proti Megi, Igokei, Cedeviti Olimpiji in Zadru. Trener Željko Obradović s takšnimi rezultati glede na finančni vložek gotovo ne more biti zadovoljen. No, odslej bo imel v igralski zasedbi še enega kvalitetnega igralca. Beograjčani so se namreč do konca sezone okrepili s hrvaškim reprezentantom, sicer pa Američanom, Jaleenom Smithom.

Smith je nazadnje nosil dres bolonjskega Virtusa, a je pristal na stranskem tiru. Ko na koncu skoraj ni več igral, je svojemu agentu naročil, da mu poišče nov klub. Ta je vedel, da Partizan opreza za branilci, zato je svojega varovanca postavil v izložbo. Hitro je prišlo do dogovora.

Jaleen Smith
Profimedia


Devetindvajsetletni organizator igre, ki lahko pokrije tudi igralni položaj številka dve, ima od lani hrvaško državljanstvo. Za južne sosede je nastopil tudi na lanskem evropskem prvenstvu. Glede na potni list je postal komaj prvi Hrvat, ki bo nosil dres Partizana od razpada skupne države. Pred tem sta za črno-bele igrala le Danko Cvejtićanin (1980-1985) in Ivo Nakić (1983-1986).

Smith, ki ni bil izbran na naboru za ligo NBA, je v tej sezoni za Virtus dosegal 5,3 točke, 1,5 skoka in 0,8 podaje v evroligi. Pred prihodom v Italijo je nastopal za nemške klube Heidelberg, Ludwigsburg in Albo.

Članki iz rubrike