Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
3 08.12.2023 07:04:37

Znana sta finalista prvega pokala lige NBA, LeBron po Dončićevem večeru pokazal zobe! (video)

Profimedia
Ekipi Los Angeles Lakers in Indiana Pacers se bosta v noči na nedeljo pomerili v prvem finalu tako imenovanega pokala severnoameriške košarkarske lige. Na zaključnem turnirju v Las Vegasu so Lakers v polfinalu ugnali New Orleans Pelicans s 13:89, Indiana pa je bila s 128:119 boljša od Milwaukee Bucks.

Kalifornijci so svoje delo opravili zanesljivo, blestel je veteran LeBron James, ki je v manj kot 23 minutah vpisal 30 točk, osem podaj in pet skokov. V zadnji četrtini sploh ni igral.

James, ki bo 30. decembra dopolnil 39 let, je bil zelo učinkovit, iz igre je zadel devet od 12 metov, za tri točke je metal 4:4. Odločilen udarec so jezerniki zadali v tretji četrtini, ki so jo dobili s 43:17. Anthony Davis je za Lakers prispeval 16 točk in 15 skokov, medtem ko pri tekmecih nihče ni presegel 14 točk.

Na medsezonskem turnirju še neporažena Indiana pa je letela na krilih vse boljšega Tyresa Haliburtona. Ta je 27 točkam dodal še 15 podaj, izgubil pa ni niti ene žoge. Myles Turner je dodal svoj delež k zmagi s 26 točkami in 10 skoki.



Indiana, ki je na šestem mestu v vzhodni konferenci v rednem delu sezone, je tako po Boston Celtics izločila še enega velikana vzhodne konference Milwaukee, pri katerem je sicer prednjačil Giannis Antetokounmpo s 37 točkami in 10 skoki.

"Mislim, da je poanta tega turnirja videti mlado skupino igralcev, kot je naša, da se bori. Mislim, da trenutno šokiramo svet. Nihče nas ni pričakoval tu z izjemo nas fantov v garderobi," je dejal Haliburton po tekmi, na kateri sta se ekipi 16-krat menjali v vodstvu, sedemkrat v zadnji četrtini. Finalna tekma tega turnirja v noči na nedeljo za razliko od dosedanjih ne bo štela za redni del sezone.

Se bo pa redni del nadaljeval v noči na soboto, ko bodo spet aktivni Dallas Mavericks in njihov zvezdnik Luka Dončić. Ti bodo gostovali v Portlandu.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike