Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.05.2023 12:30:10
Deli članek:

Ker se je izognil novinarjem, bo plačal 22.722 evrov kazni

Profimedia

Pravila so zelo jasna.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v nedeljo košarkarja Memphis Grizzlies Dillona Brooksa kaznovalo s 25.000 dolarji (22.722 evrov) kazni, ker se je po izpadu iz končnice izognil novinarjem. Kot so sporočili pri NBA, je Brooks s tem kršil pravila lige, po katerih morajo biti košarkarji na voljo za intervjuje z mediji.

Brooks je po drugi tekmi prvega kroga končnice proti Los Angeles Lakers njihovega prvega zvezdnika LeBrona Jamesa označil za "starega" in dodal: "Ne spoštujem nikogar, dokler ne pride in mi ne da 40 točk."
Los Angeles je nato slavil na naslednjih treh tekmah od štirih, zadnjo je dobil prav z razliko 40 točk (125:85), in se uvrstil v drugi krog končnice.
Brooks je v seriji zbral le 63 točk, vpisal pa je 20 osebnih napak, eno tudi nad Jamesom po kateri je bil nato izključen. Po zadnji tekmi je James predčasno odšel v slačilnico in se ni rokoval s košarkarji Memphisa. Brooks pa je slačilnico Memphisa zapustil še preden so lahko vstopili novinarji in ni želel odgovarjati na svoje prejšnje komentarje.