Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 12.01.2023 00:33:55

Amerika je ponorela za košarkarjem, ki ruši stereotipe! Vroči posnetki akcij velikana rušijo intrenet (video)

Nič nenavadnega za Severno Ameriko, kjer ni nič nemogoče. Tudi to, da košarkarski zvezdnik postane 163 kilogramov težak mladenič, je nekaj običajnega.

Connor Williams pri 19 letih ob 163 kilogramih v višino meri 213 centimetrov. Velikan zastopa barve Univerze St. John Fisher v mestecu Pittsford, na obronkih Rochesterja v zvezni državi New York. V prvem letniku se je odločal med ameriškim nogometom in košarko in glede na svojo postavo presenetljivo izbral slednjo. Dejal je, da se na košarkarskem parketu bolje znajde.

Košarkarska ekipa St. John Fisher tekmuje v tretjem razredu univerzitetne košarkarske lige (NCAA), a njene tekme so zahvaljujoč Williamsa prava senzacija. Pravzaprav je senzacija le on, ki ni le najvišji in najtežji košarkar na igrišču, ampak s svojo postavo neverjetno dobro meče za tri točke, še boljše pa podaja žogo soigralcem.

Pravijo, da takšnega 'hrusta' v ameriški študentski košarki še ni bilo, zato ne čudi, da fant uživa neverjetno priljubljenost. Pravijo mu 'Big Cozy', po svetovnem spletu se širijo kompilacije njegovih akcij, portal Barstool pa celo trži njegovo podobo na liniji oblačil.

Williams se ne pritožuje, svojo slavo izkorišča za številne humanitarne akcije. Ustanovil je denarni sklad, s pomočjo katerega zagotavlja štipendije perspektivnim športnikom, ki si ne morejo privoščiti študija.

Connor Williams 1

Značke: connor-williams, ncaa, zda

Članki iz rubrike