evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 06.11.2022 07:41:05

Uau! Jokić pokazal, zakaj je dvakratni MVP lige NBA, s to noro podajo pa zažgal splet! (video)

Profimedia
V noči na nedeljo je bil v ligi NBA v akciji le en klub slovenskega košarkarja.

Denver je v noči na nedeljo pred domačimi gledalci zanesljivo opravil s San Antoniom, k zmagi s 125:101 pa je velik delež prispeval dvakratni zaporedni dobitnik prestižnega priznanja za najboljšega igralca rednega dela lige NBA Nikola Jokić. Srbski center je dosegel 21 točk, ob tem pa zbral še 6 skokov in 10 podaj. Ena od teh je bila še posebej neverjetna, žogo je z vso silo vrgel pod koš, Michael Porter pa jo je pospravil v koš.

Na teki proti San Antoniu je zaigral tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, v skoraj 5 minutah pa je dosegel 3 točke in dva skoka.

Moštvo Milwaukee Bucks ostaja edina še neporažena ekipa v novi sezoni lige NBA. Milwaukee je deveto zmago po vrsti vpisal proti Oklahoma City Thunder (108:94), kljub zdravstvenim težavam prvega zvezdnika ekipe Giannisa Antetokounmpo. Brook Lopez je s 25 točkami pomagal zapolniti vrzel.



Sicer sta Atlanta Hawks in Sacramento Kings zmagala po podaljšku, košarkarji Boston Celtics pa so postavili rekord franšize s 27 zadetimi trojkami za zmago nad New York Knicks s 133:118.

De'Aaron Fox je bil junak v Orlandu, saj je dosegel neverjetno trojko že ob zvoku sirene, ki označuje konec tekme. Zadel je met za tri točke skoraj s polovice igrišča in popeljal kralje iz Sacramenta do zmage s 126:123 po podaljšku nad Magic v Orlandu. Fox je dosegel svoj osebni mejnik s 37 točkami.

Senzacionalni novinec Paolo Banchero je bil sicer najboljši pri Orlandu s 33 točkami in 15 skoki. Devetnajstletnik se je pridružil LeBronu Jamesu kot edini najstnik, ki je na tekmi lige NBA dosegel vsaj 30 točk in 15 skokov.

Značke: jokić, denver

Članki iz rubrike