mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 25.09.2022 16:09:52

To pa je presenečenje! Cedevita močnejša za dvakratnega evropskega prvaka, ambicije gredo v nebo

Profimedia
Neposredno pred začetkom klubske sezone so za odmevno okrepitev poskrbeli v vodstvu Cedevite Junior, ki velja tudi za partnerski klub Cedevite Olimpije. V Zagreb se je preselil oziroma vrnil Krunoslav Simon.

Cedevita Junior igra v prvi hrvaški ligi in očitno ne želi biti le poligon za mlade igralce Cedevite Olimpije, ki naj bi si v Zagrebu nabirali izkušnje in krepili svojo igralsko podobo za poznejši premik v Stožice. V Zagrebu so z dvema okrepitvama pokazali še drugo plat - prežeto s tekmovalnimi ambicijami. Želijo napasti naslov hrvaškega prvaka.

Novinec v vrstah Cedevite Junior je Krunoslav Simon, ki se v domači kraj vrača pri 37 letih, potem ko je z Anadolu Efesom osvojil dva zaporedna naslova evropskih prvakov. Pred selitvijo v Istanbul je branil barve matičnega Zagreba, Unicaje, Lokomotiv Kubana in milanske Olimpie. Krilni košarkar je ta mesec bržčas še zadnjič nastopil na velikem reprezentančnem tekmovanju - s Hrvaško je na evropskem prvenstvu osvojil 12. mesto.

simon
Profimedia


Ime Krunoslava Simona je bilo poleti mogoče zaslediti tudi med mogočimi okrepitvami Cedevite Olimpije, a dejstvo, da gre za veterana pri koncu kariere, se bržčas ne sklada z vizijo kluba iz Stožic.

Za Cedevito Junior pa bo Simon gotovo velika okrepitev, glede na pozen skok v vrhunsko košarko (iz Zagreba v Malago je odšel šele pri 27 letih) ima brez dvoma še nekaj 'goriva' v nogah in rokah.

Pred Simonom je vrste Cedevite Junior okrepil še en hrvaški reprezentant - 32-letni Pavle Marčinković.

Članki iz rubrike