mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.08.2022 09:38:30

Kakšen debi! To čaka Dragića za začetek nove sezone, prva tekma bo zanj spektakel!

Domen Jančič
Severnoameriška liga NBA je ponoči razkrila celotni spored rednega dela sezone. Že pred dnevi so ameriški mediji poročali, da bo slovenski zvezdnik Luka Dončić prvo tekmo z Dallas Mavericks igral proti Phoenix Suns, zdaj pa je jasno, da bo Goran Dragić v dresu Chicago Bulls prvi dvoboj odigral proti enemu od bivših klubov, Miami Heat.

Dallas bo na parketu drugi dan rednega dela, torej v noči z 19. na 20. oktober, ko bo gostoval v Arizoni pri najboljši ekipi rednega dela minule sezone, Phoenix Suns. Gre za nekakšno novo rivalstvo po minuli končnici, ko je Dallas sonca izločil po razburljivih sedmih tekmah konferenčnega polfinala.

Isti dan bosta sezono odprla tudi Dragić ter tretji slovenski košarkar v ligi NBA, Vlatko Čančar. Z Denver Nuggets ga čaka obračun proti Utah Jazz.


Redni del se bo začel dan prej, ko bodo prvaki Golden State Warriors šampionske prstane prejeli pred obračunom z Los Angeles Lakers. Finalisti sezone 2021/22, Boston Celtics, pa se bodo prvo noč pomerili proti Philadelphia 76ers.

V rednem delu bodo ekipe odigrale po 82 tekem, prvi del sezone pa bo trajal do 10. aprila 2023. Nato sledi končnica, ki bo tudi tokrat potekala po razširjenem programu oziroma "play-inu" s po desetimi ekipami iz obeh konferenc.

Potrjen je tudi spored prestižnih božičnih tekem, ki sta jih Athletic in ESPN objavila že pred dnevi. Dončić bo z Dallasom dejaven na domačem obračunu proti LA Lakers in zvezdniku LeBronu Jamesu. Na božični dan bodo še dvoboji New York Knicks - Philadelphia 76ers, Boston Celtics - Milwaukee Bucks, Golden State Warriors - Memphis Grizzlies in Denver Nuggets - Phoenix Suns.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike