Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 08.08.2022 17:42:25

Nekoč nepredstavljivo, danes realno: Srbi se zgledujejo po Slovencih! Poglejte, kaj bi naredila legenda tamkajšnje košarke!

Profimedia
Eni tako, drugi drugače.

V srbski reprezentanci se še vedno otepajo naturalizacije v košarkarski reprezentanci, kar v Srbiji ne podpirajo vsi. Daleč od tega. Legendarni Žarko Paspalj namreč meni, da Srbija zaradi tega ne dosega takšnih rezultatov, kot bi jih lahko. “Potrebujemo kakovostnega tujca, ki bo poskrbel za razliko. Če bi ga imeli že v preteklosti, bi morda namesto kakšnega srebra vzeli zlato,” so besede Paspalja za Maksbet v Slovenijo prenesli pri Sportklubu. Legenda tamkajšnje košarke si naturaliziranega košarkarja želi na položaju krilnega centra.

Izpostavil je Slovenijo, za katero danes igra Mike Tobey, pred njim Jordan Morgan, na EuroBasketu 2017 pa Anthony Randolph. “To je lep primer. S pomočjo tujca so prišli do zgodovinskega rezultata. Naš položaj je resen. Treba se je odzvati. Tudi zaradi tega, ker so rezultati reprezentance neposredno povezani z zanimanjem otrok za košarko,” je sklenil Žarko Paspalj.

Članki iz rubrike