stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 03.07.2022 10:47:42

Bizarno: V treh sezonah odigral komaj 85 tekem, zdaj pa podpisal eno najdonosnejših pogodb lige NBA!

Reuters
Ameriški košarkar v severnoameriški ligi NBA Zion Williamson je minulo sezono zaradi zloma desnega stopala preživel na tribuni, po poročanju ESPN pa so se njegovi dosedanji delodajalci iz New Orleansa z 198 cm visokim robustnim krilnim centrom dogovorili za novo pogodbo, ki mu bo v naslednjih petih letih navrgla 193 milijonov dolarjev.

Isti vir navaja, da lahko Williamsonova pogodba naraste na 231 milijonov ameriških zelencev. Dodaten denar si bo prvi izbor na naboru lige NBA v letu 2019 prislužil v primeru, da si izbori mesto v najboljši peterki ali pa osvoji nagrado za najbolj koristnega igralca v ligi NBA oziroma najboljšega obrambnega igralca v tekoči sezoni.

Williamson, ki bo 6. julija dopolnil 22 let, je do poškodbe med letoma 2019 in 2021 v povprečju dosegal 25,7 točke, sedem skokov in 3,2 podaje na tekmo, pred prihodom v najboljšo košarkarsko ligo na svetu pa je igral za Duke v univerzitetni ligi NCAA.


Za zasedbo iz New Orleansa, ki se je v minuli sezoni prebila v končnico zahodne konference in nato izgubila proti Phoenixu z 2:4 v zmagah, bo v novi sezoni igral tudi C.J. McCollum, ki je prišel iz Portlanda, krilni košarkar Brandon Ingram pa je podaljšal pogodbo s pelikani.

Številni klubi v ligi NBA že sestavljajo igralski kader za prihodnjo sezono. Ameriški mediji poročajo o številnih odmevnih prestopih, za zadnjo "bombico" pa je poskrbel eden od največjih zveznikov lige NBA Kevin Durant, ki je na svojem osebnem profilu provokativno čivknil, da želi zapustiti mrežice iz Brooklyna.

Za ekipo iz New Yorka je v zadnjem delu sezone 2021/22 igral tudi Slovenec Goran Dragić.

Značke: nba, sta

Članki iz rubrike