favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.04.2022 08:43:59

NEVERJETNO! Še tretjič jim je uspel preobrat za veliko slavje!

Profimedia
Košarkarji Memphis Grizzlies so v pretekli noči premagali Minnesoto Timberwolves s 114:106 in s 4:2 dobili serijo prvega kroga končnice v severnoameriški ligi NBA. Grizliji se bodo v drugem krogu pomerili z Golden State Warriors.

Memphis je do odločilne zmage v seriji prišel po preobratu v zadnji četrtini tekme, potem ko je domača ekipa prišla že do vodstva z dvomestnim številom točk. Memphisu je tako uspel že tretji podoben preobrat v seriji.

Po vodstvu s 84:74 za Minnesoto so gostje zadnjo četrtino dobili s kar 40:22. Prvo ime Memphisa je bil Desmond Bane, ki je dosegel 23 točk, vključno z metom za tri točke za dokončno vodstvo gostov. Za grizlije je Jaren Jackson Jr. dodal 12 točk v zadnji četrtini, skupaj na tekmi 18, Ja Morant pa je dosegel 17 točk, 11 podaj in osem skokov.

"To je res velika zmaga za nas. Opravili smo posel. Ni bilo lepo, ampak borili smo se in se vrnili v tekmo ter si zagotovili četrto zmago. V naslednjem krogu bomo morali biti boljši," je po tekmi povedal Morant.



Tudi Bane je po tekmi dejal, da si ekipa proti Golden Statu ne bo mogla privoščiti zaostankov v zadnji četrtini, kot je to počela proti Minnesoti. "Nočem več biti v takšni luknji. Če nam uspe zmagati, potem ni nič narobe, ampak moramo bolje začenjati tekme."

Na strani poražencev je bil Anthony Edwards prvi strelec s 30 točkami, Karl-Anthony Towns jih je prispeval 18 in dodal 10 skokov.

Izid, prvi krog končnice:
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies  106:114
(Memphis je slavil s 4:2 v zmagah)

* ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

Članki iz rubrike