stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
11 15.11.2021 10:37:23

Košarkar, ki se je izenačil Z DONČIĆEM, po treningu DOŽIVEL ŠOK! Potem se je RAZJOKAL ... (video)

Solze so tekle v potokih, tako da tega, kar mu je pripravil klub, ne bo nikoli pozabil.

Yannick Nzosa velja za enega najbolj nadarjenih košarkarjev v svojem letniku. Ima komaj 17 let in je že član prve ekipe Unicaje v najmočnejši ligi v Evropi - španski ACB ligi. Fant, ki v višino meri 208 centimetrov, prihaja iz DR Konga, v Malagi pa se mora znajti povsem sam, brez staršev. Starša sta ločena, njegov oče si kruh služi na Kitajskem, mama pa živi v majhni vasici v domovini.

Nzosa, ki je postal komaj tretji košarkar (pridružil se je Luki Dončiću in Rickyju Rubiu), ki je v španskem prvenstvu pri komaj 16 letih dosegel vsaj 10 točk na eni tekmi, je pred dnevi podaljšal pogodbo s španskim klubom, kakopak s klavzulo, da ob zajetni odškodnini lahko predčasno odide v ligo NBA. Vodstvo kluba se je skupaj z njegovim agentom dogovorilo, da bi igralcu za to priložnost pripravili presenečenje - na Sončno obalo v Andaluziji so želeli pripeljati njegovo mamo, ki je ni videl že poldrugo leto.



Jasno, pandemija novega koronavirusa in strogi ukrepi glede potovanj in prehajanja mej so ves ta čas preprečevali stik mame in otroka, zato je bilo snidenje nekaj nepozabnega. Mladi košarkar ni imel pojma, kaj mu pripravljajo, tako je bilo presenečenje po koncu treninga, ko je mama vstopila v dvorano, popolno. "Tega res nisem pričakoval," je v solzah izustil Yannick. "To je eden najbolj srečnih trenutkov v mojem življenju. Da je moja mama prišla iz Konga in me videla na treningu ..."

Verjetno ni treba posebej poudariti, da je Nzosa v postopku naturalizacije. Ko bo ta končana, bo postal španski državljan, tako bo lahko zaigral tudi za špansko reprezentanco.

Članki iz rubrike