900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 09.01.2021 08:01:48

Velike TEŽAVE za Luko Dončića in njegov DALLAS: V njihov tabor prišel KORONAVIRUS, zato so morali ...

Profimedia
Moštvo Golden State Warriors je po velikem preobratu s 115:105 premagalo Los Angeles Clippers v rednem delu severnoameriške košarkarske lige NBA. Medtem so v težave zaradi novega koronavirusa zašli pri Dallas Mavericks slovenskega asa Luke Dončića. V Denverju so namreč po enem pozitivnem testu zaradi preverjanja stikov ostali trije igralci.

Med igralci, ki so morali po petkovi zmagi ostati v Denverju, so Jalen Brunson, Dorian Finney-Smith in Josh Richardson, je poročal The Athletic. Za zdaj ni jasno, kdo od igralcev je bil pozitiven, vsi trije pa so igrali na zadnji tekmi. Zaradi bolezni že pred tem v Denver ni odpotoval Trey Burke, ki pa po poročanju ameriških medijev ni zbolel za covidom-19.

Pred obračunom z Orlando Magic ima tako Dallas kar nekaj težav, zaradi pravil lige NBA pa bodo trije omenjeni igralci v Denverju ostali še en teden in izpustili nekaj tekem. Veliko težav imajo tudi pri Philadelphii 76ers, kjer je zaradi covida-19 in preverjanja stikov za današnjo tekmo proti Denver Nuggets (ob 21. uri) vprašljivih kar sedem igralcev.

So pa danes ponoči do velikega preobrata na igrišču prišli košarkarji Golden Stata. Prvaki v letih 2015, 2017 in 2018 so doma proti Los Angeles Clippers zaostajali večino obračuna. V prvi četrtini že za 17 točk, na veliki odmor pa so odšli z minus 14. Clippers so nadaljevali z uspešno igro in 15 minut pred koncem vodili za 22 točk, nato pa se jim je v napadu ustavilo.

Na drugi strani se je odprlo Golden Statu, ki je v z delnim izidom 52:20 prišel do velike zmage. Blestel je Stephen Curry, ki je dosegel 38 točk (9/14 za tri), k temu pa je dodal še 11 asistenc. Še 50. v karieri je zadel najmanj 8 trojk na tekmi, najbližji mu je v tem pogledu James Harden z 21.

Uspešnejše je bilo drugo moštvo iz Los Angelesa. Prvaki Lakers so v domači dvorani brez Anthonyja Davisa tesno ugnali Chicago s 117:115. LeBron James je dosegel 28 točk, dodal je še po sedem skokov in podaj. Lakers so v zadnji četrtini vodili že za 12 točk, bike pa je v igri držal predvsem Zach LaVine, ki se je ustavil pri 38 točkah.

Obe ekipi sta imeli pri vodstvu jezernikov s 116:115 v zadnje pol minute možnost za zmago, a sta tako James pri domačih kot LaVine pri gostih zgrešila met iz igre. Lakers po sedmi zmagi na desetih tekmah znova zasedajo vrh zahodne konference, saj je poraz s 110:115 v Detroitu po podaljšku doživel drugi Phoenix (6-3).


Sledijo jim Clippers (6-4) ter Golden State (5-4) in Utah Jazz (5-4). Slednji so presenetili lansko najboljše moštvo rednega dela Milwaukee Bucks s 131:118. Za Bucks sta Giannis Antetokounmpo in Khris Middleton dosegla 35 oz. 31 točk, a tudi to ni pomagalo v boju z Donovanom Mitchellom (32 točk) in ostalimi razpoloženimi igralci Jazz.

Jordan Clarkson je dodal 26 točk, Bojan Bogdanović 20, Royce O Neal in Mike Conley pa 18 oz. 17. S tem so Jazz na lestvici prehiteli Dončićev Dallas, ki bo naslednjo tekmo oslabljen odigral v noči iz danes na nedeljo proti Orlandu.

Do zmage je ponoči sedmič v sezoni prišel Boston. Celtics so doma ugnali Washington Wizards s 116:107. Znova je blestela naveza Jayson Tatum in Jaylen Brown, ki je dosegla 59 od skupno 116 točk pri domačih. Tatum se je ustavil pri 32., Brown pa je prispeval preostalih 27. Washingtonu, ki ima le dve zmagi po devetih tekmah, ni pomagalo niti 41 točk najboljšega strelca lige Bradleyja Beala.

"Ne zmoremo pokrivati niti parkiranega avta," se je po tekmi izrazil Beal, ki v povprečju dosega 35 točk na tekmo.

V dvoboju edinih bratov, ki sta bila doslej izbrana med prvimi petimi na naboru v ligi NBA, se je zmage veselil LaMelo Ball. Z 12 točkami, 10 skoki in devetimi podajami je pomagal Charlotte Hornets do zmage proti New Orleans Pelicans, za katere igra Lonzo Ball (5 točk).

Zmag so se to noč veselili še Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Memphis Grizzlies in Toronto Raptors. Slednji so v gosteh ugnali Sacramento Kings s 144:123, Memphis je doma premagal oslabljeno moštvo Brooklyna brez prvih zvezdnikov Kevina Duranta in Kyrieja Irvinga s 115:110.

Houston je doma premagal Orlando s 132:90, Oklahoma pa je bila v gosteh boljša od New York Knicks s 101:89.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike