evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 23.12.2020 07:24:16

Zelo VROČ začetek lige NBA! LeBron že na prvi tekmi doživel hladno prho (video)

Reuters
Z uvodnima tekmama se je danes začela nova sezona severnoameriške košarkarske lige NBA. V obračunu mestnih tekmecev so v Los Angelesu Clippers s 116:109 premagali aktualne prvake Lakers, Brooklyn pa je prepričljivo premagal Golden State s 125:99.

V tekmi v Los Angelesu, kjer so pred začetkom dvoboja prvaki zadnje sezone dobili zmagovalne prstane, so bili nato boljši izzivalci. Za Clippers je Paul George dosegel 33 točk, Kawhi Leonard pa 26, medtem ko je bil za jezernike najboljši LeBron James z 22.

Na prvi tekmi nove sezone NBA pa so bili povsem premočni košarkarji Brooklyn Nets, ki jih v letošnji sezoni vodi legendarni Steve Nash. Razlika je bila na koncu 26 točk, pri zmagovalcih so trije igralci dosegli mejo 20 točk, najboljši je bil Kyrie Irving s 26, ki se je na parket vrnil po hudi poškodbi Ahilove tetive. 

Vsi trije Slovenci bodo prvič na delu v noči na četrtek. Miami bo zaigral na floridskem obračunu z Orlandom (ob 1.00 po slovenskem času), Vlatko Čančar bo z Denverjem doma igral s Sacramentom (ob 3.00 po slovenskem času), medtem ko se bo Luka Dončić z Dallasom pomeril z Phoenixom (ob 4:30 po slovenskem času).

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike