ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 07.09.2020 07:25:19

Nova DRAMA za Dragićev MIAMI! Ljubljančan je imel v zadnji akciji tekme priložnost za veliki FINALE, nato pa ... (video)

Reuters
Miamiju ni uspela še ena 'metla' za ekspresno uvrstitev v finale vzhoda. Potem ko so Goran Dragić in soigralci proti Milwaukeeju vodili s 3:0 v zmagah, so četrto tekmo izgubili izgubili po podaljšku (115:118).

Goran Dragić je dosegel 17 točk, 4 skoke in 8 podaj. S soigralci se bo moral za uvrstitev v konferenčni finale še naprej truditi, saj Miamiju ni uspela še druga metla (potem ko je v prvem krogu končnice s 4:0 odpravil Indiano). Milwaukee je večji del tekme odigral brez svojega najboljšega Giannisa Antetokounmpa, a vročica tega ni znala izkoristiti.

Dragić sicer v četrtem nastopu v končnici (enkrat s Phoenixom in tretjič z Miamijem) naskakuje svoj 2. konferenčni finale. Leta 2010 je s Sunsi s 4:2 izgubila s poznejšimi zmagovalci Los Angeles Lakersi.

Tekmo so precej bolje začeli košarkarji Miamija, ki so vodili z 10:2, 16:9, 20:11 in 27:15, prvih 12 minut pa končali z vodstvom 31:22. V najboljšem moštvu rednega dela je točke dosegal v glavnem Giannis Antetokoumpo (19 od 30 točk svoje ekipe), a si na začetku druge četrtine v enem od prodorov tako močno poškodoval gleženj (zaradi katerega je bil sicer njegov nastop na tekmi pod vprašajem), da je predčasno odšel pod prho.

antetokounmpo
Reuters


Kljub odsotnosti najboljšega igralca, so Bucksi v drugi četrtini najprej vzpostavili ravnotežje, zatem pa celo prevzeli vajeti v svoje roke in na veliki odmor odšli z vodstvom za dve točki (50:48).

V nadaljevanju je bila igra bolj ali manj izenačena, a se je tehtnica vseskozi rahlo nagibala na stran Miamija. Vendar vsakokrat, ko je že kazalo, da bo vročica tekmo prelomila, se je Milwaukee vrnil med žive. Tako je bilo tudi v četrti četrtini, ko je bil Miami skoraj pet minut v slepi ulici, ni našel poti do obroča, tekmec pa je z delnim izidom 12:0 zaostanek za osem pretvoril v vodstvo za štiri točke (104:100).

Moštvi sta vstopili v dramatičen zaključek. Jasno je bilo, da bo o zmagovalcu odločala ena žoga. Manj kot minuto do konca je Tyler Herro dosegel zlata vredno trojko in Miami popeljal v vodstvo za točko. Potem ko je Milwaukee ob dobri obrambi Miamija zapravil napad, je Butler zgrešil posiljen met, tako da so imeli Bucksi 20-sekundni napad za zmago.

V izdihljajih tekme (manj kot dve sekundi pred koncem) je pod obroč krenil Donte DiVincenzo, sodniki pa so ocenili, da ga je Dragić zaustavil s prekrškom. DiVicenzo je prvi prosti met zgrešil, drugega pa zadel in izid izenačil (107:107).

Zadnji napad Miamija se je končal s težkim metom Dragića za tri točke, a se je žoga zataknila v stičišče obroča in table. Sledil je petminutni podaljšek.

V dodatku so igralci obeh ekip veliko grešili, uspešnih metov je bilo malo. V zadnjo minuto so z dvema točkama prednosti bolje vstopili košarkarji Milwaukeeja, vodstvo povečali na štiri, na drugi strani pa je bil junak (v prevodu hero) Miamija spet Herro in s trojko vsaj za trenutek poskrbel za dramo. Že v naslednjem napadu mu je namreč Khris Middleton vrnil z enako mero, a ni bilo še konec. Herro je dosegel novo trojko za 'le' minus ena (116:115), a do konca so ostale le dobre tri sekunde. Middleton je po prekršku zadel oba prosta meta, Miamiju pa je zmanjkalo časa.

Pri Miamiju je bil najboljši strelec Bam Adebayo s 26 točkami, 20 jih je dodal Duncan Robinson. V zmagovalni ekipi se je najbolj izkazal Khris Middleton, ki je dosegel 36 točk. Drugi strelec moštva je bil kljub dejstvu, da je zaradi poškodbe igral le 11 minut in pol, Giannis Antetokounmpo z 19 točkami.

Peta tekma bo v noči iz torka na sredo ob 00:30.

V finalu vzhoda se bo zmagovalec tega obračuna pomeril z boljšim iz dvoja med Bostonom in Torontom. Potem ko je prvi dobil uvodni dve srečanji, so aktualni prvaki izid v zmagah izenačili. Peto tekmo bosta moštvi odigrali v noči na torek.



Učinek Gorana Dragića na dosedanjih tekmah konferenčnega polfinala

Miami - Milwaukee 115:104
Dragić: 27 točk + 6 skokov + 5 podaj

Miami - Milwaukee 116:114
Dragić: 23 točk + 5 skokov + 4 podaj

Miami - Milwaukee 115:100
Dragić: 15 točk + 5 skokov + 3 podaje

Miami - Milwaukee 115:118 (po podaljšku)
Dragić: 17 točk + 4 skoki + 8 podaj

Značke: goran-dragić, miami, nba

Članki iz rubrike