Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 30.07.2020 14:22:52

Tako so videti Jordanove superge za (vsaj) POL MILIJONA EVROV! V podplatu je še kos STEKLA ... (foto)

Enajst parov Nikejevih športnih copat, ki jih je nosil legendarni ameriški košarkar Michael Jordan, je od danes na dražbi ameriške hiše Christie's, kjer pričakujejo tudi nov rekord. Podpisani športni copati, ki jih je Jordan nosil leta 1985, so ocenjeni na 650 do 850 tisoč dolarjev (približno 553 do 724 tisoč evrov).

Zvezda dražbe je namreč par superg Air Jordan 1, ki jih je eden najbolj slavnih športnikov na svetu nosil med ekshibicijsko tekmo leta 1985 v Italiji, kjer se je ob njegovem spektakularnem zabijanju steklena tabla koša raztreščila na tisoče koščkov.

jordan 2
Profimedia

Kos stekla je še vedno zataknjen v podplat levega športnega copata.

"To je bil ikonski trenutek v športni zgodovini," je dejala Caitlin Donovan iz dražbene hiše Christie's, ki organizira avkcijo.

Rdeče, bele in črne superge, ki jih je Jordan tudi podpisal, naj bi po ocenah prinesle med 650 in 850 tisoč ameriških dolarjev.

Dosedanji rekord za športne copate ima par podpisanih superg Air Jordan, ki jih je legendarni ameriški košarkar nosil leta 1985 in za katere je dražbena hiša Sotheby's maja iztržila 560.000 dolarjev.

Skupno pri Christie'su ocenjujejo, da bo dražba prinesla okrog dva milijona dolarjev, ob tem pa se zanašajo na vse večjo tržno vrednost Jordanovih artiklov zaradi tako imenovane jordanomanije.

To je po vsem svetu sprožil dokumentarec The Last Dance oziroma Zadnji ples, ki ga je o zlatih letih legendarnega košarkarja predvajal ESPN v ZDA in Netflix v preostalem svetu.

jordan 1
Profimedia

Članki iz rubrike