Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 22.05.2020 14:49:24

SRAMOTA! Na dan so prišle podrobnosti o NAMEŠČANJU tekme v ligi NBA, v središču pa legendarni 'Admiral'

Profimedia
Mislite, da je liga NBA povsem čista? Mislite, da v ligi NBA ni dogovorjenih tekem?

Čeprav imajo z nameščanjem tekem največ težav v nogometu in tenisu, kjer se v zadnjem času na vse pretege borijo proti tej anomaliji v športu, povsem varne niso niti druge športne panoge. Denimo košarka, in še posebej liga NBA.

Nedavno razkritje dokazuje, da so bile nekatere tekme v najmočnejši ligi na svetu - dogovorjene. V ospredju zgodbe je 'Admiral' David Robinson, ki je med letoma 1989 in 2003 branil barve San Antonia, dvakrat osvojil šampionski prstan in se v zgodovino lige NBA zapisal kot eden najboljših centrov vseh časov.

Med svojimi številnimi dosežki ima tudi strelski superdosežek. David je eden od le šestih igralcev, ki so na eni tekmi presegli mejo 70 točk. Prav ta tekma, na kateri se je podpisal pod 71 točk, se je znašla na seznamu dogovorjenih. San Antonio proti Los Angeles Clippersom, zadnja tekma v sezoni 1993/94.

Robinson je bil v mrtvem teku s Shaquillom O'Nealom za najboljšega strelca lige. Na zadnji tekmi je potreboval pet točk več od tekmeca, na koncu pa ga je konkretno presegel. Kot rečeno, Robinson se je zaustavil pri 71 točkah, O'Neal pa jih je na zadnji tekmi dosegel 32.

robinson 2
Reuters


Vendar, zgodovinski rekordni dosežek Robinsona je bil - dogovorjen. To so razkrili akterji na tisti tekmi, predvsem takratna zvezdnika Clippersov Dominique Wilkins in Ron Harper. S prstom sta pokazala na takratnega kontroverznega lastnika kluba Donalda Sterlinga, ki je zaradi rasističnih izpadov nedavno prodal franšizo.

"Trener nam je rekel: 'Poglejte, naročili so mi, naj prvo peterko potegnem na klop že po štirih minutah v prvi četrtini.' Vprašal sem ga, zakaj, pa mi je odvrnil, da Sterling želi, da bi lovorika za najboljšega strelca ostala na Zahodu, pri Robinsonu," je pripovedoval Wilkins, ki je pozneje s Panathinaikosom - leto pred Olimpijinim nastopom na final fouru - osvojil evroligo, igral je tudi za bolonjski Fortitudo. Harper pa je dodal, da je bilo to, kar so storili, čista sramota.

Članki iz rubrike