oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
1 22.04.2020 14:50:31

ŠKANDAL, Hrvati OGORČENI: Poglejte si, kaj so Američani naredili Kukoču na legendarnem PLAKATU! (foto)

Hrvati so ogorčeni zaradi poteze producentov izjemno odmevne nove dokumentarne serije o Michaelu Jordanu.

Zadnji ples. Oziroma The Last Dance. Dokumentarna serija o zadnji sezoni nepremagljive zasedbe chicaških Bikov je bila v javnosti sprejeta več kot odlično, kritiki so navdušeni, športni televizijski gigant ESPN podira rekorde. Številke so skoraj neverjetne, prva dva dela si je samo prek malih zaslonov ogledalo več milijonov gledalcev, producenti so svoje delo opravili. Že pred časom so športno javnost začeli dražiti s krajšimi in tistimi najbolj zanimivimi izseki iz serije, niso pozabili niti na najmanjše podrobnosti. Med drugim tudi tega, s kakšnim reklamnim plakatom bodo k ogledu vabili gledalce.

Ravno ta poteza pa je zmotila naše južne sosede, saj so prepričani, da se njihovemu najboljšemu košarkarju vseh časov godi krivica. Toni Kukoč je bil kakopak del tiste nepremagljive zasedbe, ki je leta 1998 še šestič osvojila naslov prvaka. Takrat je zasedbi poveljeval eden in edini Michael Jordan, tu sta bila še Scottie Pippen in Dennis Rodman, nezanemarljiv delež je prispeval Steve Kerr, pomembnejša člena pa sta bila tudi Ron Harper in Kukoč. No, za slednjega so ameriški producenti očitno menili, da ne dovolj, zaradi česar je izpadel iz legendarnega plakata, s katerim v Ameriki oglašujejo serijo.

Kukoča so preprosto izbrisali, namesto njega pa na plakat umestili sicer legendarnega trenerja Phila Jacksona. Zakaj? Kako? Hrvaška javnost je nad to potezo razočarana, takšnih in drugačnih zapisov v tamkajšnjih medijih ne manjka. "Vsi njegovi naslovi niso dovolj. Ker ni iskal pozornosti in se ni sili v ospredje. Bil je skromen, najbolj je bil aktiven tam, kjer je moral biti. In to je na parketu. Brez pretvarjanja in igranja. Ampak to v teh časih, ko mora biti vse senzacionalno, očitno ni bilo dovolj za producente te serije. Žalostno pa je, da so to naredili najboljšemu evropskemu košarkarju vseh časov," so denimo zapisali na spletnem portalu 24sata.

last dance

Članki iz rubrike