Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 25.03.2020 10:11:35

Čustvena izpoved SUPERZVEZDNIKA: Zaradi koronavirusa je moja mama v KOMI, prosim vas, da ... (video)

vszi
Superzvezdnik lige NBA se je skorajda zlomil pred kamero.

Karl-Anthony Towns velja za enega najboljših centrov v ligi NBA, enega najboljših košarkarjev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Trenutno je seveda tudi on v domači karanteni, od koder je v svet poslal srce parajoč videoposnetek, na katerem je komajda zadržal solze, ko je govoril o tem, da sta njegova starša okužena s koronavirusom in da je mama zaradi tega celo v komi.

"To zgodbo delim z vami v upanju, da boste vsi ostali doma. Potrebujemo več opreme in moramo pomagati medicinskemu osebju v prvih bojnih vrstah. Hvala zdravnikom, ki pomagajo moji mami. Vi ste pravi heroji. Molim za vse nas v teh težkih trenutkih," se je glasil del sporočila, ki ga je popularni KAT namenil javnosti.

Towns je torej razkril, da sta za boleznijo covid-19 zbolela oba njegova starša. In medtem ko je oče dokaj v redu, je mamino stanje precej hujše. "Telesna temperatura nikakor ni upadala, vse huje je bilo s kašljem in stanjem s pljuči, razpadala se je iz dneva v dan. Enega dne se je zdelo, da gredo stvari na bolje, bila je dobro razpoložena in pogovarjala sva se, toda kar naenkrat se je stanje zelo poslabšalo, mučila se je z dihanjem. Poskušal sem je ohrabriti, biti pozitiven, vsak dan sem ji govoril, kako zelo rad jo imam, ona pa je meni govorila stvari, ki jih ne želim slišati. Ne morem vam opisati, kako težko je moji družini. Mamo so dali v inducirano komo in od takrat naprej se nisem mogel pogovarjati z njo, samo prejemam obvestila o njenem stanju. Grdo je," je s solznimi očmi razlagal Towns.

"Vse to snemam zato, da bi ljudje doumeli, kako resno je vse skupaj. Ne jemljite virusa prelahko, zaščitite svoje družine, ljubljene, prijatelje, sebe, držite socialno distanco. Borili se bomo in zmagali, moja mama je najmočnejša ženska, ki jo poznam. Vse vas imam rad," je še sporočil prvi zvezdnik Minnesote.

Njegovo izpoved si lahko preberete v priloženem videoposnetku.

Članki iz rubrike