andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 16.02.2020 09:33:22

Ogorčen tudi Dončić: ROP STOLETJA?! V tekmovanju v zabijanju preskočil VELIKANA, a ostal praznih rok (video)

Američana Bam Adebayo in Derrick Jones mlajši ter Bahamec Buddy Hield so zmagovalci sobotnega sporeda All-Star v okviru severnoameriške košarkarske lige NBA v Chicagu. Soigralca Gorana Dragića pri Miami Heat, Adebayo in Jones mlajši, sta slavila v spretnostnem poligonu oziroma zabijanju, medtem ko je košarkar Sacramenta najbolje metal trojke.

Zaključni dvoboj v zabijanju je znova postregel z obilico razburjenja, saj so bili mnogi prepričani, da bi moral nagrado za najboljšega še drugič v karieri osvojiti zvezdnik Orlanda Aaron Gordon. Sodniki najprej niso mogli ločiti obeh finalistov, ki sta v prvem krogu točkovno premagala Pata Connaughtona (Milwaukee) in Dwighta Howarda (LA Lakers).

Zato sta dobila še dva poskusa, pri čemer je Jones mlajši prejel 48 točk, Gordon pa s skokom prek najvišjega košarkarja v ligi NBA, Tacka Falla, ki meri v višino kar 231 centimetrov, zgolj 47. Občinstvo v Chicagu je bilo vidno presenečeno in je sodnike nagradilo z žvižgi.

"To je to. Konec je," je dejal Gordon po porazu v finalu. "Čutim, da bi moral imeti dve nagradi za zabijanje, veste, kaj mislim? V tem pogledu sem končal. Moj naslednji cilj je biti najboljši v metanju trojk," je še jezno pristavil košarkar Orlanda, ki ne slovi kot zanesljiv strelec z razdalje.


Precej bolj učinkovit pa je bil Hield. Sedemindvajsetletni ostrostrelec kraljev iz Sacramenta je namreč v obeh krogih dosegel 27 točk, v finalu pa je premagal Devina Bookerja (Phoenix) in Davisa Bertansa (Washington), ki sta dosegla 26 oziroma 22 točk. Branilec naslova Joe Harris (Brooklyn) je izpadel v prvem krogu.

Hield je sicer v boju za zmago začel slabše kot Booker, a je zadel zadnji met v seriji z dvojnimi točkami, s čimer je prehitel zvezdnika sonc iz Phoenixa.

Na spretnostnem poligonu je presenetljivo slavil center Miamija Adebayo, ki je za seboj pustil številne košarkarje, ki so veljali za favorite, kot so Spencer Dinwiddie (Brooklyn), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma) in Khris Middleton (Milwaukee).

Na glavnem dogodku konca tedna v Chicagu bo drugič v zgodovini nastopil slovenski košarkar. Ta čast je pripadla Luki Dončiću.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike