Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
01.02.2020 07:19:37
Deli članek:

Veliki LEBRON JAMES in njegov govor ob slovesu od velikega KOBEJA BRYANTA (video)

Reuters

La Lakersi so danes igrali prvo domačo tekmo po veliki tragediji, ko je umrla legenda kluba, njegoiva hčerka in ostali potniki v helikopterski nesreči.

Portland Trail Blazers so bili prvi gosti v Staples centru. Na koncu so zmagali s 127:119, toda rezultat na tej tekmi ni bil pomemben. Pomembno je bilo, da se je klub in vsi ostali igralci lahko dsotojno poslovili od velikega Bryanta. Poseben govor pred tekmo je imel veliki LeBron James, ki je govoril o tem, kako velik vpliv je imel Kobe nanj in na NBA košarko nasploh. To so bili res trenutki, ko so imeli vsi v dvorani solze v očeh in cmok v grlu.

Največ pozornosti je bilo v današnjem večeru posvečene obračunu Los Angeles Lakers proti Portlandu. Na njej je s 46 točkami, devetimi skoki in desetimi podajami blestel Damian Lillard, 23 jih je dodal v tretji četrtini za preobrat. "Bilo je težko. Vsi smo bili čustveni. Ena naših legend in ikon se je poslovila. Tekma se je zaradi tega začela počasi, težko je bilo najti pravo motivacijo. Ampak igrali smo, ker imamo radi košarko in ker bi tako želel Kobe Bryant," je po zmagi dejal Lillard. Pri domačinih je bil najbolj učinkovit Anthony Davis s 37 točkami in 15 skoki.

Pred prvo tekmo in kasnejšim porazom se je moštvo iz mesta angelov poklonilo enemu najboljših košarkarjev vseh časov s polurno slovesnostjo, na kateri je spregovoril tudi LeBron James, ki je na tekmi dosegel 22 točk ob desetih podajah.

Zdajšnji zvezdnik se je v Bryantovem dresu v čustvenem nagovoru spomnil svojega prijatelja in enega od največjih vzornikov. "Govoril bom naravnost iz srca," je dejal, ko je odvrgel listek z napisanim govorom. "V vsem tem tednu sem uvidel, za kakšno družino gre, ko je govora o tem moštvu. Ne samo zaradi igralcev, strokovnega štaba, vodstva kluba, ampak tudi zaradi vseh vas navijačev. V teh trenutkih se moramo zanesti drug na drugega," je nadaljeval 35-letni zvezdnik svetovne košarke.

"Ta večer naj bo praznovanje Kobejevega življenja in kariere. Krvi, znoja, solz, zlomljenega telesa in povratkov nazaj na igrišče. Naj bo to praznovanje vseh tistih ur, ki jih je vložil v to, da bi postal največji, kot je bilo mogoče. Danes praznujemo življenje fanta, ki je v klub prišel kot 18-letnik in se upokojil kot legenda pri 38."

"Delila sva si neomajno željo po zmagovanju in veličini. In to, da sem tukaj, mi pomeni res ogromno, saj lahko skupaj s soigralci nadaljujem njegovo zapuščino, dokler lahko stojimo na nogah in igramo košarko. To bi si on želel."