Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2020 14:50:03
Deli članek:

DRAMATIČNO IN SKRIVNOSTNO! Razkrili pot HELIKOPTERJA – ne boste verjeli SVOJIM OČEM! (foto)

Los Angeles Times je pridobil vse podatke o smeri in višini poti usodnega leta.

Kot veste, je v nedeljo zjutraj po lokalnem času Kobe Bryant s skupino sedmih ljudi in pilotom poletel na hčerkino košarkarsko tekmo na drugo stran Los Angelesa. Kot razkriva osrednji časnik iz tega mesta, je šlo za 25. pot istega helikopterja na isti relaciji, a se je tokratna močno razlikovala. Helikopter je do usodne nedelje letel bodisi po najmanj prometni in najbolj ugodni poti nad mestom bodisi (redkeje) po najkrajši, a zelo prometni poti po obali nad letališčem LAX. 

No, tokrat pa pot ne bi mogla bolj odstopati. Že kmalu je pilot zaprosil za odklon od poti zaradi slabe vidljivosti in zavil precej proti severu. To pa ni bilo edino, kar je pilota spravilo v položaj, kakršnega ni bil vajen. Kot piše LA Times, je kmalu dobil navodila za kroženje, saj je presekal pot nekemu manjšemu letalu. Ko je v slabi vidljivosti, za katero ni bil opremljen in za kakršno ni imel dovoljenja, smel nadaljevati pot, pa so se začele težave. 

Kmalu se je pilot želel vrniti na običajno, začrtano pot, dobil dovoljenje, a se nato znašel v velikih težavah. Najprej so ga opozorili, da leti prenizko za tamkajšnji teren, nato se je želel dvigniti nad oblake, a je po kratkem vzpenjanju strmo padel in se zaletel v hrib. Predvsem zadnji del potovanja preiskovalcem ni jasen in ga bodo zelo težko razvozlali. LA Times je objavil skico tako poti na zemljevidu kot višine helikopterja, oboje si lahko ogledate na tej povezavi.