Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.12.2019 13:08:45
Deli članek:

Napad na zvezdnika Washingtona: 'Je*i se, baraba' ... RAZLOG PA BIZAREN (video)

Ko je košarkar Washingtona Isaiah Thomas na gostovanju pri Philadelphii zadel prosti met, je zaslišal vzklik iz tribune.

Navijača domačega moštva sta dvakratnemu udeležencu tekme all-star pokazala sredinec in zavpila: "Je*i se, baraba!" Trikrat na ves glas. Thomas je med naslednjo minuto odmora odšel do tribune in želel razčistiti z njima. "Zgrešil sem prvi prosti met, drugega pa zadel. Takoj zatem mi je navijač pokazal srednji prst, trikrat sem zaslišal 'Je*i se, baraba!'. Odšel sem tja, ju pogledal v oči in jima dejal, da nisem naredil nič nespoštljivega. Rekel sem jima, naj tega ne počneta, saj s tem ne kažeta spoštovanja. V prvi vrsti sem človek. Vidva pa bi morala biti navijača."

Odgovor navijačev je bil, da sta le želela sladoled. Kako? Zakaj? Philadelphia ima namreč akcijo "Frosty Freeze Out", v kateri navijači v drugem polčasu ovirajo gostujoče košarkarje, ko ti mečejo iz črte prostih metov. Če košarkar zgreši oba prosta meta, navijači prejmejo brezplačen Frosty. Ker je Thomas drugi prosti met zadel, so navijači - tudi omenjena neotesanca - ostali brez sladoleda.

Reuters


Organizator igre Washingtona, ki je na tej tekmi dosegel 20 točk, je kritično komentiral situacijo: "Predvidevam, da vsi v dvorani dobijo sladoled ali nekaj podobnega, če gostujoči igralec zgreši oba prosta meta. Takšne stvari ne bi smele biti dovoljene. Navijači lahko igralcem vzklikajo, kar želijo, ampak nikoli me ne žalite na takšen način. Jaz namreč tega nikoli ne bi naredil drugemu človeku. Imam družino, imajo otroke. To ni v redu. Vzgojen sem bil bolje od tega ..."

Thomas je bil zaradi pravila NBA izključen, saj ne bi smel stopiti do navijačev in z njimi razpravljati na takšen način. Kot kaže bo dobil prepoved nastopa na dveh tekmah. Philadelphia je na drugi strani oba navijača kaznovala z 12-mesečno prepovedjo vstopa v dvorano Wells Fargo Center. Obenem je lastniku odvzela njegovi sezonski vstopnici, s katerima sta navijača vstopila v dvorano.

Philadelphia je tekmo dobila s 125:109.