stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 25.11.2019 18:18:04

UH, kaj čaka Dončića na naslednji tekmi!? Zvezdnika z NEVERJETNIMI besedami o Slovencu, pa tudi o kači, ki …

Reuters
Zvezdniki iz Los Angelesa vedo, kam prihajajo.

K Luki Dončiću, enemu najbolj vročih košarkarjev na svetu. Slovenec v prvih 16 tekmah sezone v povprečju dosega absurdnih 30,6 točke, 10,1 skoka in 9,8 podaj na tekmo, kar ga vsaj trenutno uvršča v najožji izbor kandidatov za naziv MVP-ja rednega dela lige NBA.

Slovitemu trenerju LA Clippers, naslednjemu gostu Dallasa, Docu Riversu je to kristalno jasno. “Gledal sem ga proti Houstonu. To je bilo izjemno. Že lani sem mu sledil. Mislim, da je poseben, res poseben košarkar. Zelo težko ga je ustaviti. Letos je še veliko boljši,” je ameriškim medijem povedal Rivers, ki se bo do v naslednjem dnevu ukvarjal predvsem z vprašanjem, kako zaustaviti izjemnega organizatorja igre. “Vem le, da ga doslej še nikomur ni uspelo ustaviti. To bo za nas velik izziv. Ne vem, če nam lahko uspe, poskušali pa ga bomo nekako onemogočiti. Ne vem, kako. Ampak bomo poskušai najti način. Tri ure bomo na letalu, lahko bomo pogledali veliko posnetkov.”

Tudi oba največja zvezdnika Clippersov do Dončića gojita (straho)spoštovanje. “Impresivno je, kaj počne pri teh letih. Je strelec in organizator hkrati, odlično obvladuje žogo. Mislim, da ima skorajda povprečje trojnega dvojčka, kar je izjemno. Vsako noč je konstantna grožnja. Je glava kače, zato se moramo osredotočiti nanj. Moramo biti agresivni,” je dejal Paul George in dodal: “Dallas presega vsa pričakovanja. Dončić pri temu počne vse. Res mu uspeva vse. Je kandidat za naziv MVP, tako da o njemu vsi vemo vse.”

Prvi adut moštva iz Los Angelesa, aktualni prvak lige NBA in MVP finala Kawhi Leonard tako zgovoren ni bil, a o Dončiću ima podobno mnenje: “Je glava kače. Igra odlično. Razigrava svoje soigralce, jim pripravlja mete, igra tekmovalno in tako Dallas zmaguje.”

Iz povedanega ni dvoma, kakšen bo načrt Riversa, Georgea, Leonarda, Patricka Beverleyja in ostalih: kači odrezati glavo. Uh, kakšna noč se obeta Luki Dončiću.

Članki iz rubrike