1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 16.11.2019 09:23:42

NACHBAR: "Hčerka, kar ne more verjeti, da sem nosil isto številko kot Durant." In potem je tu še Olajuwon...

Reuters
Kako je Boštjan Nachbar povezan z dvema velikanoma košarkarske igre.

Boštjan Nachbar je pod obroči lige NBA prebil sedem sezon, največji pečat pa je pustil v dresu New Jersey Netsov. Na naboru leta 2002 so ga kot 15. po vrsti izbrali Houston Rockets, zanimiva pa je zgodba, kako je pristal v Teksasu.

Vse se je začelo slabo leto dni pred tem, ko so Rocketsi legendarnega centra Hakeema Olajuwona poslali v Toronto, v zameno pa prejeli izbor v prvem in izbor v drugem krogu nabora 2002. V prvem krogu so vzeli Nachbarja, v drugem pa Tita Maddoxa, medtem ko je takrat že 39-letni Olajuwon po eni sezoni v dresu Raptorsov sklenil veliko kariero.



Kot že rečeno je Nachbar najboljše številke beležil v dresu Netsov, kjer je nosil številko sedem. Številko sedem, ki je danes na ramenih Kevina Duranta. Nachbar pa še vedno navija za Netse. "Vedno sem navijal za Netse. Prestali so težko obdobje in zdaj se počasi vračajo, odkar so zadnja leta v Brooklynu. Durant je »ukradel« mojo nekdanjo številko sedem ..."

Je ponosen na to? "V bistvu je ponosna hčerka, ki kar ne more verjeti, da sem nosil isto številko kot Durant. Sam pa sem ob tem vesel, ker mala počasi dojema, kaj sem počel nekoč, ko še ni bila rojena. Netsom zelo privoščim uspeh, pri meni bodo imeli vedno posebno mesto, saj sem tam dobil največ priložnosti za igranje in doživel nekaj zelo lepih sezon," je Nachbar dejal v obširnem pogovoru za sobotno izdajo časnika EkipeSN.

Članki iz rubrike