Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

lp
lp
1 29.10.2019 22:43:39

NI ME STRAH, je rekel, potem pa... Olimpija odšla v Španijo, zgodilo se je skoraj NEPREDSTAVLJIVO!

alesfevzer.com
Cedevita Olimpija je doživela nov evropski poraz. Glede na evropsko formo to sicer ni pretirano presenečenje, je pa skorajda nepredstavljivo, da so Ljubljančani v Španijo doživeli pravo katastrofo. Sploh po zelo dobri predstavi konec preteklega tedna proti beograjskemu Partizanu. Tudi zato je trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac pred potjo v Španijo rekel: "Ni me strah!" Pa bi bilo morda bolje, če bi ga bilo ...

Joventut - Cedevita Olimpija 101: 81 (81:62, 61:41, 28:19)
Badalona – Olimpijska dvorana. 2462 gledalcev. Sodniki: Petri Mantyla (Fin), Moritz Reiter (Nem) in Eduard Udyanskyy (VB).
JOVENTUT: Dimitrijević 12 (2:3), Dawson 5 (2:2), Parra, Lopez-Arostegui 13, Morgan 12, Prepelič 17 (6:7), Kanter 11 (3:3), Ventura 5, Zisis 6 (2:2), Omić 9 (3:4), Zagars 3 (1:2), Harangody 8.
CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 4 (2:3), Boatrigh 9 (2:3), Hopkins, Murić 13 (4:5), Miller-McIntyre 18 (2:4), Blažič 10, Stipanović 6 (0:1), Simonović 16 (9:12), Zirbes 5 (1:2)
Prosti meti: Joventut 19:23, Cedevita Olimpija 20:30.
Met za tri točke: Joventut 10:26 (Lopez-Arostegui 3, Morgan 2, Harangody 2, Dawson, Prepelič, Ventura), Cedevita Olimpija 5:20 (Blažič 2, Boatright, Murić, Simonović).
Osebne napake: Joventut 26, Cedevita Olimpija 26.
Pet osebnih napak: Krušlin, Zirbes.

Nič novega. Cedevita Olimpija je v gosteh pri Joventutu izgubila še peto tekmo v evropskem pokalu. In to je bil najhujši poraz doslej, najbolj boleča zaušnica. Brez energije, brez obrambe, brez možnosti za zmago. Čista ničla.


Ljubljančani so na parket olimpijske dvorane v Badaloni zakorakali z izjemno zanimivo predzgodbo. Njihova uspešnost v dveh tekmovanjih, v katerih nastopajo, je diametralno nasprotna. Ali se požvižgajo na evropski pokal, kjer so pred sinočnjo tekmo izgubili vsa štiri srečanja, je nemogoče trditi in tudi ne gre prav zares verjeti. Da pa so iz tedna v teden bolj osredotočeni na regionalno ligo, kjer so še vedno stoodstotni in jim vsi tekmeci gledajo v hrbet, ne gre dvomiti. Pred zadnjo tekmo prve polovice prvega dela tekmovanja, v katerem je za napredovanje v Top 16 za seboj treba pustiti le dve ekipi, Cedevite Olimpije navkljub ničli še ni bilo mogoče povsem odpisati. Zmaga z Joventutom, za nameček v gosteh, bi spremenila marsikaj, vendar ...

Že zelo kmalu je postalo jasno, da podoba oranžnih zmajev ni boljša kot na prejšnjih štirih tekmah, kvečjemu slabša. Čeprav alfa in omega Kataloncev Klemen Prepelič tokrat ni bil pri metu, ob njegovem imenu je dolgo časa vztrajala prazna statistika v rubriki točke, se je tehtnica kmalu po začetku začela nagibati na domačo stran. Takoj po začetku druge četrtine je prednost Joventuta presegla deset točk, sredi drugega dela igre je bilo že +17, po prvih točkah slovenskega branilca +19 in dve minuti pred odhodom na veliki odmor že +23. Še bolj grozljivo je bilo število točk ob polčasu – 61 so jih prejeli Ljubljančani. Pozor: ne na koncu, ampak na polovici tekme.

Ob katastrofalni obrambi gostov ni bilo mogoče spregledati še nečesa drugega, visoko razliko je skrojil tudi met za tri točke – pred koncem prvega polčasa so domačini izza črte metali z več kot 60-odstotno uspešnostjo, gostje iz Ljubljane so ostali pod mejo 20 odstotkov. Bolj ali manj je bilo jasno, da iz te moke tudi ta večer ne bo kruha. Evropski pokal za varovance Slavena Rimca očitno postaja 'nebodigatreba' tekmovanje. Ob povsem drugačnem obrazu v ligi ABA pa neizbežno v ospredjo prihaja vprašanje: katera Cedevita Olimpija je prava – tista iz evropskega pokala ali tista iz regionalnega tekmovanja? Enoznačni odgovor kakopak ni mogoč, a mrtvi se bodo – kot v vsaki vojni – šteli na koncu. V tem pogledu, pa tudi ob upoštevanju jasno postavljene strategije hrvaško-slovenskega vodstva novoustanovljenega kluba, češ da tečejo na dolge proge in jih takojšnji rezultat ne zanima preveč, je vendarle zanimivo razpravljati, ali bo ekipa sredi sezone doživela kakšno spremembo, in ali bo Rimac »preživel« na klopi.

Sinoči je bila dolga in turobna noč, a že danes bo glavobol izvenel. Med potjo v Črno goro bo razpoloženje že bolj prešerno, čez tri dni bo na tekmi lige ABA v Baru podoba Cedevite Olimpije bržčas drugačna. Kdo ve, katera serija se bo prej prekinila – črna v evropskem pokalu ali svetla v regionalni ligi?

Članki iz rubrike