Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.08.2019 15:21:02

Rekorden nakup: Soustanovitelj Alibabe bo edini lastnik Brooklyn Nets

Mihail Prohorov
Reuters
Joseph Tsai, soustanovitelj kitajskega spletnega velikana Alibabe, naj bi po poročanju številnih ameriških medijev v celoti odkupil moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Brooklyn Nets. Večinski delež, 51 odstotkov, je bil do zdaj v rokah ruskega poslovneža Mihaila Prohorova, Tsai pa je imel v lasti 49 odstotkov kluba.

Tsai, katerega premoženje finančni magazin Forbes ocenjuje na 9,4 milijarde dolarjev, je lani za milijardo dolarjev kupil 49 odstotkov kluba, ob tem pa dobil možnost, da še pred začetkom sezone 2021/22 odkupi še več delnic. Očitno bo to možnost zdaj izkoristil, saj je tajvansko-kanadski poslovnež blizu dogovora, da odkupi še preostalih 51 odstotkov.

Po poročanju medijev bo do uradne potrditve prišlo še ta teden, kupčija pa bo vredna 2,35 milijarde dolarjev, kar bo v primeru potrditve te številke najvišje plačani znesek za katero koli ameriško športno ekipo.


Zdajšnji rekord je 2,2 milijarde dolarjev, kolikor je Tilman Fertitta leta 2017 plačal za moštvo NBA Houston Rockets in kolikor je lani za nakup moštva ameriškega nogometa Carolina Panthers plačal David Tepper.

Prohorov je Nets kupil leta 2010 in moštvo preselil iz New Jerseyja v Brooklyn v Barclays Center. Časnik Post je marca poročal, da se Tsai zanima tudi za nakup te športne dvorane.

Moštvo iz Brooklyna je sicer v prestopnem roku pripeljalo dve močni okrepitvi, dvakratnega najkoristnejšega igralca finala Kevina Duranta in še enega zvezdnika Kyrieja Irvinga, oba kot prosta igralca. Vendar pa bo Durant zaradi poškodbe ahilove tetive večino prihajajoče sezone najverjetneje izpustil.

Značke: košarka, nba, poslovanje

Članki iz rubrike