reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 07.07.2019 08:31:54

Tekmeci, BOJTE SE! Los Angeles gradi SUPER EKIPO, Jamesu se je pridružil Davis in tale CENTER!

Reuters
Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers je sporočila, da je podpisala pogodbo z zvezdnikom Anthonyjem Davisom, ki se bo tako pridružil LeBronu Jamesu. Jazerniki, s 16 naslovi prvaka NBA drugo najuspešnejši moštvo v zgodovini lige za Boston Celtics (17), se v prejšnji sezoni niso uvrstili v končnico.

Od omenjene dvojice v klubu iz Los Angelesa veliko pričakujejo. Davis je šestkrat igral na tekmi vseh zvezd lige in je v povprečju dal več kot 23 točk na tekmo v sedmih sezonah za New Orleans, Pelicans, ki so ga kot prvega izbrali na naboru novincev leta 2012.

Davis je z Jamesom igral tudi v reprezentanci ZDA, ki je leta 2012 osvojila olimpijsko zlato. Vodstvo Lakers je obenem potrdilo podpise pogodb še z nekaj igralci, med katerimi so Quinn Cook, DeMarcus Cousins in Danny Green.



Center Cousins je bil v Pelicans soigralec Davisa in ta ga je tudi prepričal, da se je pridružil Lakers. Cousins je bil štirikrat na tekmi vseh zvezd ter je za Sacramento, New Orleans in Golden State dosegel povprečno 21,2 točke in 10,9 skoka. Nekdanji član Olimpije Green je odigral 80 tekem v prejšnji sezoni za prvake lige Toronto Raptors s povprečjem na tekmo 10,3 točk, štiri skoke in 1,6 podaje. Cook pa je bil del zasedbe prvakov leta 2018, Golden State.

Lakers so obenem v zameno za Davisa v New Orleans poslali Lonza Balla, Josha Harta, Brandona Ingrama, pravico do De'Andrea Hunterja, igralca s prvega kroga nabora lige, ter še za dodatni denar. Ta bo k Pelicans prišel iz ekipe Washington Wizards, ki je v tej veliki izmenjavi igralcev od Lakers dobila Isaaca Bonga, Jemerria Jonesa, Moritza Wagnerja in prednostno pravico do izbora v drugem krogu naslednjega nabora novincev.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike