favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 03.05.2019 07:33:44

Embiid Philadelphio popeljal do druge zmage

Košarkarji moštva Philadelphia 76ers so na tretji tekmi polfinala zahodne konference v domači dvorani premagali Toronto Raptors s 116:95 ter povedli z 2:1 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage, četrta tekma pa bo na sporedu v nedeljo prav v Philadelphii.

Na tekmi je blestel predvsem 25-letni Joel Embiid, ki je dosegel 33 košev in temu za dvojni dvojček, 12. dvojni dvojček na 15. tekmi končnice, dodal 10 skokov, vse skupaj pa je začinil še s petimi blokadami. Jimmy Butler je temu dodal 22 točk in skupaj sta dosegla skoraj polovico košev svoje ekipe.

Pri gostih iz Kanade je imel najbolj natančno roko Kawhi Leonard, ki je tako kot Embiid dosegel 33 točk, a imel ob sebi manj razpoložene soigralce. Leonard je že na peti od osmih tekem končnice dosegel vsaj 30 točk. Pascal Siakam je danes vpisal 20 košev.



"Nisem se želel siliti z meti. Če nisem bil na pravi poziciji, sem žogo enostavno dal soigralcem," je po tekmi dejal Embiid, ki je na ta način obrambi tekmeca še otežil delo, saj se je nevarnost za koš razširila. Sicer pa je Embiid izpostavil, da si je ekipa želela v četrtem delu ustvariti odločilno prednost za mirno končnico. "Z nekaj zadržki nam je to tudi uspelo."

Odločilen je bil prav uvod v zadnji del. Pri izidu 89:82 se je obetala zanimiva končnica. Kanadčanom pa so se zatresle roke in zgrešili so 11 od naslednjih 12 metov na koš, s čimer so gostitelji povedli s 110:84 ter predčasno razveselili svoje navijače.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike