mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.04.2019 13:33:41

Virginia in Texas Tech prvič v finalu NCAA

vszi
Košarkarji univerze Virginie in Texas Tech se bodo borili za naslov študentskega ameriškega prvaka NCAA v finalu, ki bo po slovenskem času v noči na torek. Na zaključnem turnirju četverice v Minneapolisu je Virginia v polfinalu premagala Auburn s 63:62, Texas pa je ugnal Michigan State z 61:51.

Virginia je pet minut in pol pred koncem vodila za deset točk in tudi v zadnjo minuto prišla s porednostjo. Sledila je dramatična končnica. V njej je Kyle Guy (15 točk) skrojil popoln preobrat, ko je devet sekund pred koncem s trojko znižal na 60:61, 0,6 sekunde pred zvokom sirene pa je uspešno zaključil vse tri proste mete. Pred tem je Auburn vodil z 62:60.


Pomemben delež pri zmagi sta imela Ty Jerome (21 košev, devet skokov, šest podaj) in Deandre Hunter (14 točk). Na drugi strani je bil prvi strelec Samir Doughty (13), a je napravil prekršek pri metu Guya za tri točke slabo sekundo pred koncem. Prav ta sodniška odločitev bo še burila duhove, saj je bila po mnenju poražencev nepravilno dosojena.

Texas je v zadnjih slabih treh minutah napravil delni izid 9:0, od tega je sedem točk zadel Jarrett Culver, ki je pred tem zbral le tri. Matt Mooney je dal več kot tretjino točk zmagovalcev (22), za Michigan, ki je devet minut pred koncem zaostajal z 38:50, pa je Cassius Winston zmogel 16 točk.

Značke: košarka, študenti

Članki iz rubrike