kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
1 06.04.2019 08:21:08

Redni del evrolige JE KONČAN, takšna je usoda Slovencev JAKE BLAŽIČA in KLEMNA PREPELIČA

Profimedia
Košarkarji v evroligi so sinoči končali redni del sezone. Osem moštev, ki bodo nadaljevala v končnici, je bilo znanih že po četrtkovih tekmah (Fenerbahče, CSKA Moskva, Real Madrid, Barcelona, Anadolu Efes, Baskonia Vitoria, Panathinaikos in Žalgiris), včeraj pa je od Slovencev igral le Jaka Blažič, njegova Barcelona je premagala Himki s 83:74.

Končnico so si sinoči kot zadnji trije zagotovili še Panathinaikos, Baskonia in Žalgiris. Od Slovencev je bil na delu le še Blažič, ki je z Barcelono gostil Himki. Barcelona je zmagala s 83:74, slovenski košarkar je k zmagi prispeval osem točk in skok v 15 minutah.

Že v četrtek so košarkarji Olimpie iz Milana, za katero igra Alen Omić, izgubili na gostovanju pri Anadoluju Efesu s 95:101 in zapravili možnost za uvrstitev v končnico. Slovenski center v dresu Milančanov Alen Omić je v 14:28 minute zbral šest točk ter šest skokov. Real Madrid Klemna Prepeliča in Anthonyja Randolpha pa je izgubil proti Žalgirisu s 86:93. Anthony Randolph je zbral 17 točk, pet skokov in dve asistenci v 24:27 minute, Klemen Prepelič je dal šest točk, enkrat je uspešno skočil in sedemkrat asistiral, odigral pa je 17:28 minute.

Pari četrtfinala


Fenerbahče - Žalgiris
CSKA Moskva - Baskonia Vitoria
Real Madrid - Panathinaikos
Andolu Efes - Barcleona

Končnica evrolige se bo začela v torek, 16. aprila. Ekipe bodo igrale na tri zmage, zmagovalna moštva parov se bodo uvrstila na zaključni turnir četverice, ki bo v Vitorii-Gasteiz.

Članki iz rubrike