favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
4 25.03.2019 10:57:20

LUKA DONČIĆ, kaj pa tole? Nekdanji košarkar Michigana je postavil REKORD NAD REKORDI (video)

Prejšnji rekord, dobro leto star, je bil 26, zdaj je za dvajset odstotkov boljši. In težko ga bo kdajkoli kdo presegel.

Gre za mete za tri točke in gre za nov Guinnessov rekord v zapored (!) doseženih trojkah v eni sami minuti. Prejšnji rekord (26) je decembra 2017 dosegel Casey Fowler, zdaj pa jih je nekdanji košarkar Michigana Anthony Miracola iz Ohia v celo manj kot minuti dosegel kar 31. Ko boste pogledali videoposnetek, se boste verjetno strinjali, da bo tale dosežek izjemno težko, če ne že kar nemogoče izboljšati. Ne pozabite, da gre za zaporedne trojke, brez enega samega zgrešenega.

Miracola je poskrbel, da je njegov dosežek snemala kamera s širokim kotom, da so se ves čas videli njegovi izmeti in tudi padanje žog v koš. V telovadnici je bilo več sodnikov in uradnih oseb, kar je potrebno za potrditev rekorda. "To je rezultat trdega dela. Nisem se posebej pripravljal na ta dosežek, ampak prav vsak dan že več let treniram met za tri točke. Zdaj se mi je to obrestovalo," je dejal novi rekorder.



Tehnika meta novega rekorderja je res nekoliko nenavadna, ampak je pa učinkovita. Kdo ve, koliko zaporednih trojk bi v eni sami minuti dosegel zvezdnik lige NBA Stephen Curry, ki jih v najmočnejšem tekmovanju na svetu v povprečju dosega 5,1 na tekmo, kar je največ med vsemi. A jih v povprečju vsako tekmo sedem tudi zgreši.

Luka Dončić v svoji prvi NBA sezoni v povprečju dosega 2,4 trojke, skupaj jih je v 2187 minutah dosegel 161. A v igri, seveda, kar je povsem drugače.

Značke: rekord, luka-dončić

Članki iz rubrike