Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 23.03.2019 09:30:42

NEVERJETEN DOSEŽEK Jamesa Hardna! Osupljivo število DOSEŽENIH TOČK in izenačitev REKORDA

twitter
Ekipa Milwaukee Bucks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Miami Heat s 116:87 in se utrdila v vodstvu celotne lige. Za Miami, ki je ostal na osmem mestu na vzhodnem delu, ki še zagotavlja končnico, je Goran Dragić v 22 minutah zgrešil vseh devet metov in ostal brez točke, ujel pa je pet skokov in imel štiri podaje.

V vrste domačih se je po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja vrnil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo ter zabeležil 27 točk, osem skokov in sedem podaj.

Zvezdnik gostov Dwyane Wade, ki je tako kot Dragič v igro vstopil s klopi, a je dal 12 točk, je ob koncu kariere doživel glasne pozdrave s tribun, po tekmi pa sta si z Antetokounmpom izmenjala majici. "Velik trenutek zame. Imel sem priložnost, da sem na kratko pokramljal z legendo košarke, ki je član hrama slavnih, trikratni prvak, eden od najboljših v zgodovini košarke. Že samo to, da sva si izmenjala majici, mi zelo veliko pomeni," je povedal Antetokounmpo.

Razen tega dogodka po koncu srečanja gostje niso imeli česa proslavljati, saj so gladko izgubili. Miami, ki bo že v noči na nedeljo po slovenskem času igral v Washingtonu, ima sedaj 35 zmag in 37 porazov, do 35. zmage pa so prišli tudi Orlando Magic, ki so po podaljšku s 123:119 ugnali Memphis Grizzlies in imajo na devetem mestu le en poraz več od Miamija v tesnem in izenačenem boju za izločilne boje lige.


Brez končnice pa bo prvič po letu 2005 ostal superzveznik LeBron James, saj je z Los Angeles Lakers s 106:111 klonil v dvoboju z Brooklyn Nets in ostal tudi brez teoretičnih možnosti za nadaljevanje sezone po rednem delu. James, štirikratni najkoristnejši igralec lige, ki je osemkrat zapored igral v finalih lige, je bil na pragu trojnega dvojčka s 25 točkami, 14 podajami in devetimi skoki.

A je bilo to veliko premalo, kot tudi prej v tekmovalnem letu, da bi v prvi sezoni v mestu angelov doživel hollywoodski filmski sanjski zaključek. A James s 13 zaporednimi končnicami s Cleveland Cavaliers in Miamijem ter osmimi finali v nizu ostaja zapisan v zgodovini, saj imajo več zaporednih finalnih dvobojev le legendarni Bill Russell (10) ter Sam Jones in Tom Heinsohn (po 9), vsi v izjemni dinastiji Bostona v šestdesetih letih prejšnjega tisočletja.

Igralci Oklahome City Thunder so s 116:109 v gosteh premagali Toronto Raptors, ki imajo še vedno dve zmagi prednosti pred branilci naslova in tokrat prostimi Golden State Warriors v boju za skupno drugo mesto v ligi. Toronto je drugi na vzhodnem delu, Golden State pa vodi na zahodnem z istim razmerjem zmag in porazov kot drugouvrščeni košarkarji Denver Nuggets, ki so s 111:93 premagali New York Knicks za šesto slavje v seriji.

Igralci Houston Rockets pa so v teksaškem obračunu premagali San Antonio Spurs s 111:105. Za domače je nov izjemen večer prikazal 29-letni James Harden, ki je ob sedmih skokih zbral kar 61 točk ter izenačil osebni rekord, ki ga je dosegel v tej sezoni proti Knicks v Madison Square Gardnu. Več kot 50 točk v tej sezoni je dosegel osmič, vsi preostali igralci lige pa desetkrat; 60 ali več točk je Harden dosegel tretjič v karieri, pred njim so le izjemni igralci iz preteklosti Wilt Chamberlain, Kobe Bryant in Michael Jordan.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike