Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 28.02.2019 10:10:37

NORIŠNICA! To je koš velikega zvezdnika Miamija, ki je ŠOKIRAL AMERIKO in prvake! (video)

Profimedia
Koš Dwyana Wada je obnorel Ameriko.

Prava košarkarska drama se je odvila v Miamiju, kjer je domača zasedba v sami končnici strla odpor prvakov iz Oaklanda in slavila s 126:125. Rekonvalescent Goran Dragić je bil najbolj učinkovit igralec domače ekipe, Ljubljančan je v dobrih dvajsetih minutah dosegel kar 27 točk, zbral tri skoke in asistenco, odločilen koš za končno zmago pa je v izdihljajih rednega dela dosegel veteran Dwyane Wade. Aktualni prvaki NBA so najprej blokirali njegov met za tri točke, nato pa je Wade v drugem poskusu iz dvokoraka zadel met za tri točke za tesno zmago floridske ekipe.

"To je zame nekaj posebnega. Z ekipo smo res potrebovali to zmago, vsi smo se borili zanjo. V takšnem položaju sem bil že neštetokrat, neštetokrat mi ni uspelo. Vesel sem, da mi je takšen met uspel pred vsemi navijači. Zabavno je. Stephu Curryju sem rekel, da rabim takšen met za miren odhod," se je po tekmi smejalo Wadu, ki je met najprej proslavil s tekom po igrišču, nato pa s skokom na zapisniško mizo, kar je s stoječimi ovacijami pozdravila celotna dvorana.



Dragić je sicer kar 25 točk dosegel v prvem polčasu in 20 v drugi četrtini. Takšnega dosežka ni dosegel še noben igralec vročice. Dragić je 11 točk dosegel v 69 sekundah.

Wade je na koncu prispeval 25 točk, poleg Dragića (njegov met je znašal 7-11, za tri točke 4-7) se je izkazal še Josh Richardson z 21 točkami. Pri Golden Statu je Klay Thompson dosegel 36, Kevin Durant 29, Stephen Curry pa 24 točk.

Značke: wade, miami

Članki iz rubrike