profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 13.02.2019 11:05:37

Nekdanjemu košarkarju Olimpije PADEL MRAK NA OČI! "Sram naj vas bo! Naši otroci so očitno le sluz ..."

Ratko Varda je na začetku kariere igral v dresu Partizana, okusil je tudi ligo NBA, v nadaljevanju bogate kariere pa si je nadel tudi Olimpijin dres, pa, denimo, tudi Realovega.

Zdaj že nekdanji košarkar se je ostro odzval na družbenem omrežju, njegove besede pa zdaj še kako odmevajo po vsej regiji. Ko je izvedel, da je Srbija kar preko noči ameriškemu branilcu Marcusu Paigu podelila srbsko državljanstvo, enostavno ni mogel biti tiho. Paige je prejel srbski potni list neposredno pred srbskim pokalnim zaključkom v Nišu, saj je lahko Andrea Trinchieri prijavil le štiri tuje igralce.

varda


"Je sploh potreben komentar? Ah, mi smo država velikega srca. Še enkrat smo morali pokazati, da srbsko državljanstvo očitno nekaterim ne pomeni prav nič. Očitno so naši otroci le sluz, ki jo je treba izločiti iz nosa. No, pa dajmo državljanstvo nekomu, ki je pred enim letom za Srbijo slišal le preko malih ekranov. Vsi takšni so očitno boljši kot naši otroci," je kar bruhalo iz Varde.

"Sram naj vas bo, vse vas, ki ste omogočili to dejanje in ga podprli. Zakaj meni ni dal nihče ameriško državljanstvo? Ali pa turško, rusko, poljsko ...? Zato, ker se potni list tujcem ne daje kar tako. Da bi postal državljan Srbije, se moraš poročiti z dekletom iz Srbije, imeti z njo otroke. Ali da imaš prednike iz Srbije," je med drugim v ostrem tonu še dodal košarkar, ki je bil pred 39 leti rojen v Bosanski Gradiški in je med letoma 2009 i 2011 tudi nosil dres BiH.

Značke: ratko-varda, srbija

Članki iz rubrike