Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 23.01.2019 11:01:02

Kaj vrnitev Smitha jr. pomeni za Dončića!? Čigava bo dirigentska palica? Trener Dallasa pojasnil VSE!

Reuters
Rick Carlisle je povedal, kaj vrnitev Dennisa Smitha jr. pomeni za Dallas in kaj za Luko Dončića.

Trenerju Mavsov je odleglo, da se je ameriški organizator igre vrnil, to je dal s svojimi besedami jasno vedeti. »On je član začetne petorke, z Luko morata igrati skupaj. Za napredek morata skupaj igrati čim več,« je dejal Carlisle in nadaljeval … »Pred tekmo s Clippersi sem pogledal našo statistiko in ta kaže, da smo na 30. mestu po hitrosti v igri. Ker je izgubljen Barea, smo Smitha nedvomno pogrešali, njegova vrnitev na prinaša hitrost, bolj atletsko igro.«

Takoj se je pokazalo, da je Dallas morda res pogrešal Smitha, saj je takoj po njegovi vrnitvi prekinil niz štirih porazov, pri čemer je Smith prispeval 17 točk. »Veseli smo, da je nazaj. Pogrešali smo ga v obrambi, pogrešali smo ga v napadu. Zdaj je nazaj in srečni smo, da je tako,« je še enkrat poudaril Carlisle in se nato navezal na Luko Dončića in njegovo sodelovanje s Smithom mlajšim.

Ko igrata skupaj, je bila statistika ekipe doslej klavrna, tudi individualne številke, sploh število asistenc, Dončiču upadejo ob boju Američana. »Tehnično gledano je Luka branilec, Dennis pa organizator igre. Ampak v resnici imamo mi dva organizatorja igre. To je lepota vsega. Dandanes je to v ligi NBA nujno in ko izgubiš organizatorja, kot je Barea in obenem igraš brez Smitha, boš le padal. Igrali smo prepočasi in nismo uspeli igrati obrambe na nivoju,« je zaključil Carlisle.

Članki iz rubrike