900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.01.2019 10:15:13

Rose z Minnesoto v zadnji sekundi Kokoškovu zadal nov poraz

Igor Kokoškov
Reuters
Minnesota Timberwolves so v severnoameriški košarkarski ligi NBA s trojko ob zvoku sirene letos prerojenega Derricka Rosa prišli do zmage s 116:114 proti gostujočim Phoenix Suns, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

Organizator igre Minnesote je s trojko zaključil izvrsten drugi polčas, v katerem je dosegel 29 od skupno 31 točk na tekmi. Najskromnejši ekipi zahodne konference z 11 zmagami je tako zadal še 37 poraz v letošnji sezoni. Minnesota je ob 24 porazih na 22 zmagah.

Pred tem je Rose zgrešil en prosti met pol minute pred koncem, toda nazadnje je le imel zadnjo besedo in je odličen drugi polčas kronal še z zmagovitim košem. "Vem, da sem velikokrat preveč metov zgrešil. Hvala soigralcem, ki so me spodbujali in mi dali potrebno samozavest, prepustili so mi žogo in verjeli vame," je Rose opisal pot do lepega dosežka.

Tako zaostaja tri tekme za osmim mestom, ki vodi v končnico v izjemno izenačenem zahodu, in je tekmo in pol pred Dallas Mavericks slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića, ki je v pretekli noči počival. Naslednjič bo igral danes zvečer, ko se bo ob 20. uri v gosteh pomeril z Milwaukee Bucks grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa.



V noči s samo tremi tekmami so do zmag prišli še Los Angeles Clippers, v gosteh so bili s 103:95 boljši od San Antonio Spurs, in Indiana Pacers, ki so doma nadigrali Charlotte Hornets s 120:95.

Za Indiano sta uspeh, četrtega na zadnjih petih tekmah, zrežirala Darren Collison in Victor Oladipo. Prvi je z 19 točkami in devetimi podajami za las zgrešil dvojni dvojček, drugi pa je bil razpoložen v drugem polčasu, ko je dosegel 16 od svojih 21 točk.

Najboljši pri ekipi iz Los Angelesa, ki je končala niz petih porazov, pa je bil Tobias Harris. Bil je zelo blizu trojnemu dvojčku, tekmo pa je končal pri 27 točkah, devetih skokih in devetih podajah.

Izidi
Indiana Pacers - Charlotte Hornets        120:95
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns     116:114
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers   95:103
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike