Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 01.11.2018 17:43:42

KAKŠNA ČAST! V KAKŠNI DRUŽBI JE! Neverjetnemu Janu Španu Fiba postavila spomenik (VIDEO)

V taboru Petrola Olimpije ne morejo biti zadovoljni z začetkom sezone, saj imajo zmaji v vseh treh tekmovanjih več porazov kot zmag. Svetla točka v moštvu trenerja Zorana Martića je brez dvoma branilec Jan Špan.

Da je 25-letni košarkar iz Litije trenutno najboljši košarkar zeleno-belih, je dokazal tudi na zadnji evropski tekmi - v Fibini ligi prvakov je s 23 točkami pomagal svoji ekipi do prve zmage v tem tekmovanju. Na parketu belgijskega Oostendeja je Špan blestel z izvrstnim metom za tri točke (5:8), s skupnim indeksom 21 pa se je celo uvrstil v najboljšo peterko kroga.

Branilcu Petrola Olimpije se je uspelo preriniti v družbo štirih Američanov, med katerimi ni mogoče spregledati dve imeni - to sta Tyrese Rice in predvsem Amar'e Stoudemire. Slednji je šestkratni udleženec tekem All Stars v ligi NBA, deveti izbranec nabora iz leta 2003. Po dolgoletnem igranju za Phoenix, New York, Dallas in ob Goranu Dragiću tudi za Miami, se je odločil za selitev na staro celino, postal je solastnik Hapoela iz Jeruzalema in v tej ekipi tudi zelo uspešno igra.



Rice, ki v tej sezoni nosi dres Bamberga, sicer ima črnogorski potni list, je nekdanji evropski klubski prvak, v sezoni 2013/14 je v dresu Maccabija odločil milanski finale evrolige proti Realu. Takrat je v podaljšku dosegel kar 14 točk, skupaj pa je bil s 26 tudi najboljši posameznik finalne tekme.

V peterki kroga sta še Vince Hunter (AEK, nekdaj pa Panathinaikos in Memphis v ligi NBA) ter Rion Brown (Promitheas Patras).

Članki iz rubrike