Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 30.09.2018 16:59:20

OPAAA! Dino Radja je Jurija Zdovca povzdignil v nebo, TOLE pa je povedal o Divcu in Petroviću

sn
Novopečeni član hiše slavnih v ligi NBA Dino Radja je gostoval pri odmevni in že vrsto let izjemno gledani teve oddaji 'Nedjeljom u 2' na hrvaški televiziji. In v nebo povzdignil tudi Jurija Zdovca.

Danes 51-letni Splitčan je govoril o vseh mogočih temah, tudi o ljubezni do Hajduka, velik del pogovora pa se je razumljivo vrtel okoli njegove igralske kariere. Ko ga je voditelj Aleksandar Stanković vprašal, kako bi z igralci, s katerimi je igral, sestavil najboljšo oziroma najljubšo peterko, je Radja kot iz topa ustrelil: "Toni Kukoč, Dražen Petrović, Vlade Divac, Jurij Zdovc in jaz. S takšno peterko bi zaigral proti komurkoli," in tako podelil prav posebno priznanje tudi Konjičanu, ki je bil v nekdanji Jugoslaviji pomemben, vendar včasih podcenjen člen takrat nepremagljive reprezentance.

radja
sn

ALI JE DIVAC SRBSKI NACIONALIST?
O Divcu, za katerega večina Hrvatov pravi, da je zaradi znanega incidenta s hrvaško zastavo srbski nacionalist, ima Dino dobro mnenje: "On ni nacionalist. Če bi se pred menoj po tisti tekmi pojavil nekdo s srbsko zastavo, bi naredil enako. Mnogi želijo izbrisati zgodovino, ampak tega pač ne moremo storiti. Nekatere stvari so zapisane v knjigah in to mora ostati. Jaz sem, denimo, največje uspehe dosegel v prejšnji državi." 

ZAKAJ GA JE DRAŽEN PETROVIĆ KLICAL SREDI NOČI?
Še posebej zanimivo je bilo njegovo razmišljanje o Draženu Petroviću. "Z njim sem se dobro razumel. Pri njemu me je navduševala njegova lakota za uspehom. On me je naučil, da ni načina, s katerim bi mi preprečil, da bi naredil, kar želim. Naj vam povem anekdoto. Prišli smo na Poljsko, tam pa niso imeli za nas dvorane za trening. Bili smo razočarani in odšli vsak v svojo sobo. Vedeli smo, da niso oddelali treninga. Ampak, že čez pol ure je klical Dražen in mene ter Stojka Vrankovića spravil v taksi, ki nas je odpeljal na drugi konec mesta. On je nekako našel neko ubogo telovadnico, v kateri smo potem trenirali. Takšne stvari moraš danes pojasnjevati mladim. Niso pomembne besede, pomembna so dejanja. Ko je Dražen igral v ligi NBA, me je klicaril ob dveh ali treh ponoči in me spraševal o nekih rezultatih. Vse živo iz športa ga je zanimalo. Poklical me je iz ZDA in vprašal, kako sta igrala Val iz Kaštela in Junak iz Sinja. To je četrta liga jug. Kdo je dosegel zadetek, ga je zanimalo... Potem je želel vedeti, koliko točk je dosegel ta in ta v tretji ligi na neki brezvezni tekmi. Živel je za šport."

Članki iz rubrike