Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 01.07.2018 09:00:22

Kakšni zneski se obračajo v ligi NBA! Če to ni razlog, da se je Luka Dončić odločil za odhod čez lužo ...

Profimedia
Na igralski tržnici v severnoameriški košarkarski ligi NBA je te dni zelo pestro. Trije uveljavljeni košarkarji so sklenili nove pogodbe s svojimi dosedanjimi klubi, Paul George za štiri leta in 137 milijonov dolarjev, Nikola Jokić za pet let in 148 milijonov ter Chris Paul za štiriletno pogodbo ter 160 milijonov dolarjev.

George je v soboto zvečer sporočil, da bo podaljšal pogodbo z Oklahomo, čeprav je pred dvema dnevoma sporočil, da bo šel med igralce brez pogodbe. Podaljšanje še ni uradno, saj klubi in igralci pogodb ne smejo podpisovati pred petkom, po poročanju mreže ESPN pa bo George podaljšal za štiri leta, v zameno pa bo dobil 137 milijonov dolarjev.

Jokić je postal uveljavljen center Denverja, v zadnji sezoni je bil zvezdnik Nuggets, ki je v povprečju dosegal 18,5 točke, 10,7 skoka in 6,1 asistence. V torek je zavrnil podaljšanje pogodbo za sezono 2018/19 ter za 1,5 milijona dolarjev, postal prosti igralec in dobil pogodbo, kot si jo je želel. Za petletno podaljšanje bo 23-letni Srb dobil 148 milijonov dolarjev.



Najvišjo pogodbo pa si bo prislužil Paul, zvezdnik Houstona. Za štiriletno podaljšanje bo dobil maksimalno, 160 milijonov dolarjev vredno pogodbo. Po poročanju ESPN Paul nikoli ni razmišljal o slovesu od Houstona kot prosti igralec.

Blizu novemu dogovoru naj bi bil tudi Kevin Durant, dvakratni zaporedni MVP finala lige NBA, ki bo ostal pri Golden Statu. Podpisal bo dveletno pogodbo, za vsako sezono bo prejel 30 milijonov dolarjev.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike