Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.05.2018 20:12:15

Fenerbahče prvi finalist zaključnega turnirja evrolige

Profimedia
Branilci naslova, košarkarji turškega Fenerbahčeja, so prvi finalista zaključnega turnirja evrolige v Beogradu. V polfinalu so premagali Žalgiris iz Kaunasa s 76:67 (19:13, 39:33, 54:50), v finalu v nedeljo ob 20. uri pa se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Real Madridom in CSKA Moskvo.

Turki so se v dvorani Štark zasluženo uvrstili v finale. Večino tekme so bili v ospredju in uspešno so zaustavili vse nalete Litovcev, ki so se ob koncu tretje četrtine po delnem izidu 11:0 približali na 50:48. Izbranci trenerja Željka Obradovića - v finalu se bo potegoval za deseti naslov evropskega prvaka s petimi različnimi klubi - so odločilno prednost naredili v uvodnih minutah zadnjega dela. Z 10:2 so prišli do prednosti 64:54, ki so jo suvereno zadržali do konca.

Prvi strelec tekme je bil organizator igre Fenerbahčeja Bobby Dixon oz. po preimenovanju Muhammed Ali z 19 točkami, šestnajst jih je zbral Luigi Datome, 14 pa Kostas Sloukas. Pri Žalgirisu, ki je skok dobil s 34:19, a imel ob tem 20 izgubljenih žog, je Kevin Pangos, igralec s slovenskim potnim listom, dosegel 16 točk, Brandon Davies pa jih je zbral 12 (11 skokov).



Šempetran Beno Udrih je za Žalgiris igral dobrih sedem minut in v tem času zadel en met za dve točki in ujel eno odbito žogo.

Drugi polfinale je na sporedu ob 21. uri.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike