Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
0 18.05.2018 11:15:52

EKSKLUZIVNO! Vroči Kanadčan slovenskih korenin o možnosti igranja za Slovenijo: Mislim, da bom igral za ...

Pangos
euroleague.net
Morda niste vedeli, toda najboljši mož Žalgirisa je Slovenec. In ni Beno Udrih. Je Kevin Pangos. Kako? Saj je vendar Kanadčan? Že res, a ima slovenski potni list in pri Žalgirisu nastopa kot Slovenec. Da ne zaseda statusa tujca.

Kevin Pangos je zelo zanimiv košarkar. Ne samo zato, ker je s svojo nizkostjo in suhostjo včasih na prvi pogled videti bolj kot fant, ki čisti parket, kot pa pravi košarkar, vendar samo do trenutka, ko se tekma začne in s svojimi meti od daleč ter lepimi podajami pokaže svoje razkošno košarkarsko znanje, pač pa tudi zato, ker ima veliko povezav s Slovenijo. Navsezadnje ima, kot smo zapisali zgoraj, slovenski potni list. "Oba moja stara starša po očetovi strani sta Slovenca. Moj oče je bil rojen v Italiji, preden se je družina preselila v Kanado. Zato sem legitimen Slovenec, po mojih žilah teče slovenska kri. Toda Slovenije ne poznam dobro, ne znam veliko besed slovensko, čeprav nekateri člani moje družine še vedno živijo tam,« je včeraj posebej za Ekipo SN razkril organizator igre litovskega velikana.

Seveda smo ga povprašali, ali je že bil v Sloveniji. »Ko sem bil star okrog 15 let, sem obiskal družino v Sloveniji, kjer sem preživel kakšna dva tedna,« nam je odgovoril Pangos. Glede na to, da ima slovenski potni list in da še ni igral za člansko kanadsko reprezentanco, bi lahko 25-letni košarkar hipotetično zaigral tudi za Slovenijo. Če je Goran Dragić res končal reprezentančno kariero, bi Slovenija ob Luki Dončiću potrebovala še enega organizatorja igre. Čeprav je res, da bi imel Pangos v slovenski izbrani vrsti status tujca, kar bi onemogočilo igranje Anthonyju Randolphu … »Iskreno, mislim, da bom igral za Kanado. Nikdar se nisem pogovarjal z nikomer iz slovenske košarkarske zveze, tako da nisem kaj veliko razmišljal o tej opciji. Kanada je reprezentanca, za katero sem si želel igrati od malega in za katero bom po vsej verjetnosti igral,« je možnost o igranju za Slovenijo zavrnil Pangos.

Značke: evroliga, pangos

Članki iz rubrike