Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 08.05.2018 20:45:02

Agent Ražnatović razkril, kako je TWITTER pomagal pri karieri Nikole Jokića

Profimedia
Eden najpomembnejših košarkarskih agentov na področju nekdanje skupne države Miško Ražnatović, ki skrbi tudi za nekaj slovenskih igralcev, je razkril, kako je pri karieri Nikole Jokića v ligi NBA pomagal - twitter.

To družbeno omrežje je imelo neposreden vpliv pri vstopu Jokića v najmočnejšo ligo na svetu. "Twitter je imel zelo pomembno vlogo. Igralci, ki še nimajo 22 let, imajo po prijavi na nabor namreč možnost, da se prekličejo prijavo. Jokić do zadnjega dne ni imel nikakršne garancije, da bo izbran, zato sem objavil sporočilo na twitterju, da se Jokić umika iz nabora. Vendar uradnega pisma na ligo nisem poslal, saj sem imel še 18 ur rezerve. Američani so se takoj odzvali in me klicali ter mi govorili, naj ne umaknem Jokića, zakaj bi to naredil ... Rekel sem jim, da nekdo mora dati garancijo. Tako je Denver tri ali štiri ure pred iztekom roka dal garancijo, da bo kot 41. po vrsti izbral Nikolo," je razlagal Ražnatović in dodal: "Deset let nazaj ne bi imel možnosti, da v zgolj 30 sekundah obvestim 30 ekip."


Ražnatović je Jokića sicer odkril povsem naključno. Fant je imel izjemno statistiko, zato je - še preden ga je videl igrati - poklical svojo skavtsko službo in povprašal, kdo sploh je to. "Nihče ga ni poznal, čeprav poznajo vse sedem- in osemletnike v Srbiji. Jokić je enostavno ostal ob robu, saj se je fizično slabše razvijal. Bil je malo debelejši, vendar je bil izjemno nadarjen ... Takoj sem jim naročil, da hitro pripeljejo tega igralca in ga vključijo v Mego. Pa ga sploh nisem videl na lastne oči."

Danes je Jokić s tremi sezonami v ligi NBA že prvi strelec Denverja. V zadnji sezoni je v povprečju dosegal 18.5 točk, 10.7 skokov in 6.1 podaj.

Članki iz rubrike