Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.04.2018 08:35:02

Miami odprl končnico s porazom proti razigrani Philadelphii

Goran Dragić
Reuters
Košarkarji Miami Heat na čelu s slovenskim branilcem Goranom Dragićem so izgubili uvodno tekme končnice severnoameriške lige NBA proti Philadelphia 76ers s 103:130. Domača ekipa je prišla do zmage z izjemno strelsko predstavo v drugem polčasu, v katerem je dosegla 74 točk. Dragić je za goste prispeval 15 točk ob skromnem metu iz igre.

Philadelphia, ki je bila s 16 zaporednimi zmagami v zaključku rednega dela najbolj vroča ekipa v ligi, je prikazala odlično formo na uvodni tekmi serije na štiri zmage na domačem parketu. Po sicer precej izenačenem prvem polčasu, ki se je končal s prednostjo štirih točk (60:56) za Miami, so domačini v drugem prestavili dve prestavi višje.

Po zadeti trojki Dragića v uvodu drugega polčasa so 76ers nanizali 15 neodgovorjenih točk in prevzeli nadzor na srečanjem, na katerem so zadeli 18 trojk ob skoraj dvotretjinskem izkoristku. Ob koncu tretje četrtine so imeli že 12 točk prednosti, zmago pa so potrdili v zadnji četrtini, v kateri so dosegli kar 40 točk.

"Odlično smo igrali. Imam občutek, da je tale skupina igralcev pripravljena doseči nekaj posebnega," je po tekmi ocenil trener Sixers Brett Brown, ki je priznal, da je njegovo moštvo "imelo odličen strelski večer".

Prvi strelec domačih, ki so odmevno zmago dosegli brez poškodovanega centra Joela Embiida, je bil JJ Redick z 28 točkami. Marco Belinelli je prispeval 25 točk, Dario Šarić 20 točk, avstralski organizator igre Ben Simmons pa je bil blizu trojnega dvojčka z 17 točkami, 14 podajami in devetimi skoki.

"Vzdušje v dvorani je bilo odlično, še posebej v drugem polčasu. Kaže, da smo tako mi kot navijači potrebovali nekaj časa za ogrevanje," je po tekmi z nasmeškom dejal Simmons.

Za Miami je bil najbolj razpoložen rezervni center Kelly Olynyk s 26 točkami, medtem ko začetna peterica ni imela strelskega večera. Dragić je v 31 minutah igre dosegel 15 točk ob 28,6-odstotnem metu iz igre, strelskem izkupičku pa je dodal še pet skokov, štiri podaje in štiri izgubljene žoge.

"Neverjetno dobro so igrali," je ocenil slovenski organizator igre. "Niso odstopali od njihovega načrta, predvsem pa so igrali fizično in tudi zadeli nekaj neverjetnih metov ... Zdaj si moramo pogledati posnetke in se dobro praviti na naslednjo tekmo."



Prvi center vročice Hassan Whiteside je igral le slabih 13 minut, trener Erik Spoelstra pa je zaradi hitrega ritma igre prednost v drugem polčasu dal Olynyku. "Ne gre za njega ... celoten drugi polčas, ta tekma in ta serija se bo odvijala zelo hitro. Veliko je menjav na obeh straneh," je dejal Spoelstra. "Celotna ekipa bo morala boljše igrati v ponedeljek," je dodal.

Ekipi se bosta na drugi tekmi, ki bo prav tako v Philadelphii, pomerili v noči na torek po slovenskem času.

Na preostalih uvodnih tekmah končnice so zmage dosegli branilci naslova Golden State Warriors doma proti San Antonio Spurs s 113:92, prva ekipa vzhoda Toronto Raptors doma proti Washington Wizards s 114:106 in New Orleans Pelicans v gosteh proti Portland Trailblazers s 97:95.

Kljub poškodbi kolena prvega zvezdnika Stephena Curryja, ki se ne bo vrnil pred drugim krogom končnice, bojevniki niso imeli težav z moštvom iz San Antonia. Vodilno vlogo v napadu je prevzel Klay Thompson s 27 točkami ob 11 zadetih metih v 13 poskusih. Kevin Durant je prispeval 24 točk, osem skokov in sedem podaj. "Igrali smo dobro, trdo. Naslednjič moramo biti še boljši," je po tekmi dejal Durant.

Najučinkovitejši pri ostrogah je bil rezervni branilec Rudy Gay s 15 točkami, Lamarcus Aldridge in Bryn Forbes sta prispevala po 14 točk.

V Torontu so plenilci prvič v desetih poskusih končnico odprli z zmago. "To je velika zmaga za nas ... zdaj bomo gradili na tem," je dejal prvi zvezdnik domače ekipe Kyle Lowry, ki je dosegel 11 točk in devet podaj. Najboljši igralec za Toronto je bil Serge Ibaka s 23 točkami in 12 skoki, medtem ko je John Wall za goste dosegel 23 točk in 15 podaj.

Anthony Davis je imel 35 točk, 14 skokov in štiri blokade za New Orleans, ki je edini dosegel zmago v gosteh na uvodnem večeru končnice. Davis je levji delež za zmago sicer pripisal organizatorju igre Rajonu Rondu, ki je dosegel kar 17 podaj ob osmih točkah, in njegovih izkušnjah v končnici. "On je čisto na drugem miselnem nivoju ... čisto je osredotočen," je dejal Davis.

Izidi, 1. krog:
Philadelphia 76ers - Miami Heat                    130:103
(Goran Dragić 15 točk, 5 skokov, 4 podaje in 4 izgubljene žoge
za Miami, ki v seriji zaostaja z 0:1)
Golden State Warriors - San Antonio Spurs          113:92
Toronto Raptors - Washington Wizards               114:106
Portland Trailblazers - New Orleands Pelicans       95:97

* v seriji se igre na štiri zmage
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike